TO SE ZOVE SREĆA

IPAK JE USPIO! Prije godinu dana uplatio listić, nakon nevjerojatnog spleta okolnosti uspio doći do golemog bogatstva samo dva dana prije isteka roka!

Ilustracija
 Profimedia, Panthermedia
 

Jedan djed iz New Jerseyja prije nekoliko je dana u staroj košulji pronašao listić s kojim je na njujorškoj lutriji dobio 24 milijuna dolara (oko 152,5 milijuna kuna) i to samo dva dana prije isteka valjanosti listića, piše britanski Independent.

Naime, listić je bio star gotovo godinu dana prije nego se 68-godišnji Jimmie Smith pojavio u poslovnici lutrije kako bi unovčio dobitak.

Ovaj simpatični djed, inače umirovljeni zaštitar, otkrio je službenicima lutrije da je kupovao listiće u New Jerseyju i New Yorku zadnjih 50 godina, ali nikada mu se nije previše žurilo da provjeri je li nešto dobio pa da ih u skladu s time unovči.

- Završio sam s hrpom listića, uključujući s jednim koji se spominjao na vijestima kao dobitni. Kada sam pronašao upravo taj listić cijelu minutu sam stajao i gledao u njega. Pomislio sam "Je li moguće da je to ono što mislim da jest?" - rekao je gospodin Smith za službenu stranicu lutrije.

- Morao sam izvući glavu van kroz prozor i udahnuti svježeg zraka. Ozbiljno sam sumnjao, moramo sam uvjeriti samo sebe da je ovo zaista istina - rekao je Smith koji je svoj dobitak odlučio primati u ratama narednih 26 godina.

Na pitanje kako će potrošiti novac, gospodin Smith rekao je da o tome treba popričati sa svojom obitelji prije nego donese bilo kakvu odluku. Spomenimo još i da je najveći dobitak na njujorškoj lutriji iznosio čak 326 milijuna dolara koje je prije tri godine osvojio izvjesni Harold Diamond.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:00