BOJI SE DA ĆE EJ IZGUBITI

Ispovijest očajne majke: Moja kći više ne liči na sebe, anoreksija ju je uništila

 Screenshot

Sarah Weddle strahuje se za život svoje kćeri koja boluje od anoreksije pa joj na sve moguće načine pokušava pomoći, piše Daily Mail.

Problemi su započeli nakon što su se roditelji 19-godišnje Chloe rastali prije četiri godine. Njezina majka sada je javno odlučila pronaći način da se njezina kći oporavi pa pokušava skupiti novac kako bi je poslala u psihijatrijsku kliniku na liječenje jer smatra da joj je to posljednja nada. A kako bi i druge roditelje upozorila na opasnost ove bolesti, odlučila je podijeliti fotografije svoje kćeri prije bolesti i nakon.

- Još odmalena Chloe nije imala dovoljno samopouzdanja i brinula se o svojoj težini. Kad smo se njezin otac i ja rastali, to je ostavilo velik utjecaj na nju jer je bila pod velikim stresom - govori njezina majka.

Screenshot

Dodala je da je Chloe tada smanjila unos hrane.

- Rekla bi mi da je već jela ili da nije gladna, a ja je nisam dalje ispitivala. Počela je ići u teretanu, no to mi se za djevojku njezine dobi činilo normalno - prisjetila se.

A da je sve u redu činilo se sve do kad se Chloe nije onesvijestila u školi, a onda su je u bolnici pitali o navikama hranjenja. Od tada pa zadnje tri godine, Chloe je već boravila u tri klinike za poremećaje u prehrani no ni u jednoj bolest nije uspjela pobijediti.

- Svaki put sam se molila da to bude ta koja će izliječiti moju djevojčicu, ali to se još nije dogodilo. Obitelj je sada pronašla specijalista u bolnici u Španjolskoj koji ima velik postotak pozitivnog ishoda liječenja. No za to je potrebno 45 tisuća funti za šest mjeseci, a Chloeina majka tvrdi da je njezinoj kćerki to posljednja nada.

Screenshot

- Već smo pokušali sve i svašta i nemamo plan B. Stvarno nam se čini da joj je ovo posljednja šansa. Ili ćemo pokušati još s ovim ili će Chloe umrijeti - iskrena je Sarah.

Dodala je da njezina kćer želi ozdraviti te da želi ići na fakultet.

- Ona samo želi svoj život natrag. Sreća joj je na prvom mjestu - zaključila je njezina majka.

Dodala je da joj je jasno da ljudi i danas ovu bolest krivo shvaćaju.

- Prije nego što se moja kćer našla u ovom vrtlogu, ništa nisam znala o anoreksiji. Nisam znala koliko to ozbiljna bolest može biti ili koliko je teško ozdraviti od nje. Nisam shvaćala da je to mentalna bolest, a ne fizička, a da je mršavljenje samo nuspojava. Chloe od anoreksije toliko dugo boluje da se više ne sjeća života prije nje. Što duže borba traje, bolest je teže pobijediti - zaključila je ova očajna majka.

Screenshot

Screenshot

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:16