IZAZVAO ZABRINUTOST

IZNAJMLJIVAČ S AIRBNB-a 'Postavio sam kamere u sobu i snimam turiste u akciji na krevetu'

Ispovijest jednog iznajmljivača s AirBnB, planetarno popularne platforme putem koje se turistima iznajmljuje smještaj diljem svijeta, izazvala je ozbiljnu zabrinutost javnosti.

On naime tvrdi kako je u svoj apartman postavio kamere kojima tajno snima seksualne odnose svojih gostiju, a potom sočne snimke dijeli s ostalim iznajmljivačima s te stranice.

Svoj projekt otkrio je anonimni voajer na Facebook stranici PostSecret i naveo kako je to 'tajna o kojoj se ovog tjedna najviše pričalo'.

Njegova objava izazvala je buru reakcija: prikupila je više od tisuću komentara i isto toliko puta je podijeljena.

Jedna od iznajmljivačica s 'Airbnb' napisala je kako putem te stranice iznajmljuje smještaj već dvije godine i kako uvijek tretira svoje goste ljubazno i s poštovanjem, te kako je šokriana i tužna zbog ove objave, ali i da se pita je li možda to netko obavio kako bi uništio reputaciju AirBnBa.

- Gosti ostavljaju svoj osvrt na smještaj i treba iznamjljivati od domaćina koji imaju dobar rejting - komentirala je, međutim, drugi su kazali kako domaćini sigurno dobro sakriju kamere i da gosti nemaju pojma što se događa i snima li ih tko.

- Ne možeš vjerovati vlasittom susjedu, a kamoli nasumičnom iznajmljivaču preko AirBnb-a - zaključili su.

Ova onlline platforma ima više od dva milijuna oglašivača i prostire se u više od 190 zemalja svijeta.

Iz agencije navode kako nema dokaza za ovakve tvrdnje i da oni vrlo ozbiljno shvaćaju privatnost svojih klijenata.

I dok nije sigurno jesu li navodi o ovom konkretnom slučaju istiniti, nije prvi put da se oko ovog pitanja podigla bura.

Prošle godine jedan korisnik Reddita tvrdio je da su on i djevojka otkrili skrivenu kameru usmjerenu prema krevetu dok su boravili u smještaju iznajmljenom putem AirBnba.

Također, par iz njemačke, Yvonne Schumacher i Kevin Stockton, su 2015. podigao tužbu protiv Airbnba, nakon što su otkrili skrivenu kameru kako ih snima na jednom imanju u Kaliforniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 02:39