POSTALA JE ZVIJEZDA

KAKO JE SLABO OBRAZOVANA DJEVOJKA IZ SKROMNE OBITELJI POČELA ZARAĐIVATI 250.000 KUNA MJESEČNO 'Mama mi kaže da samo besposličarim pred kompjutorom'

 Screenshot / YouTube
 

Kineskinja Lele Tao ima 24 godine. Ne dolazi iz bogate obitelji, nije završila fakultet i nema stalan posao, no ipak zarađuje gotovo tri milijuna kuna godišnje. Ona je jedna od djevojaka koja uživo na internetu prenosi svoje talente, razgovara s obožavateljima, igra se s njima… Obožavatelji to plaćaju i tako Lele zarađuje više novaca nego što su njezini roditelji ikad vidjeli.

Lele Tao je pjevačica i kako nije bila zadovoljna svojim izgledom, nije se uspjela kao tinejdžerica ubaciti u šoubiznis. Zato je s 18 godina isprobala live streaming koji je u Kini izrazito popularan i oko njega se vrte velike svote premda nema golotinje, seksa, pa ni razgovora o seksu.

Štiti je jedan od najpoznatijih kineskih agenata Max koji ujedno i vodi agenciju za streaming, pomaže joj u biznisu i s obožavateljima. Stotine milijuna ljudi plaća kako bi gledali djevojke poput Lele koja im uglavnom pjeva ili, po želji, igra s njima online videoigre.

Djevojke koje prenose uživo, pjevaju, reklamiraju proizvode ili primjerice samo jedu, zarađuju pravo bogatstvo na virtualnim poklonima. Naime, obožavatelji im samoinicijativno nude i kupuju poklone koji vrijede i po nekoliko tisuća dolara.

Lele radi u malom studiju pred web kamerom, a u spavaćoj se sobi baš nikad ne snima. Ima oko milijun fanova.

- Nikad nisam bila pred kamerama bez šminke. Jako me strah. Bojim se da ću izgubiti obožavatelje - iskreno priča za BBC.

Nije protiv plastične kirurgije, ali misli da za ovaj posao nije potrebna. Ona se, kaže, lako transformira uz pomoć šminke.

Pamti i svoj prvi mjesec ovog posla. Zaradila je 2.800 dolara (gotovo 18.000 kuna) za samo 15 dana prijenosa. Danas zarađuje šesteroznamenkaste iznose mjesečno, oko 250.000 kuna, no osjeća se opterećeno.

Kaže da je konstantno pod stresom jer neprestano dolaze ljepše i mlađe djevojke od nje i boji se da će je ‘vrijeme pregaziti’, da će izgubiti obožavatelje, da im više neće biti zanimljiva.

No, dok se to ne dogodi, Lele uživa u zaradi od oko 450.000 dolara (gotovo tri milijuna kuna) za - kako njezini roditelji kažu - sjedenje pred računalom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:40