NAJTEŽI GLUMIČINI DANI

'KEMOTERAPIJU TEŠKO PODNOSI, ALI DUH JOJ NIJE SLOMLJEN' Naša proslavljena glumica nije odavala nikakav dojam da prolazi životnu bitku

 Livio Andrijic / CROPIX / CROPIX
Kolege iz Gavelle pokrenule su humanitarnu akciju za pomoć u teškim danima bolesti te će glumici donirati prihod od predstave “Nevidljivi”

Uvijek vedra, dobro raspoložena, razgovorljiva, glumica Ankica Dobrić baš ničim nije dala naslutiti da joj je zdravlje ozbiljno ugroženo i da se bori sa zloćudnom bolešću.

Dotjerana i vesela bila je i na nedavnoj premijeri filma “Svinjari” te na nekoliko drugih događanja, ne odajući dojam da prolazi kroz itekako tešku životnu bitku.

Upravo zato javnost je šokirao apel njezina matičnog kazališta Gavella koje je pokrenulo humanitarnu akciju za pomoć u liječenju poznate glumice, što je objavljeno na stranici Teatar.hr. U pozivu kazališta Gavella stoji kako će prihod od predstave “Nevidljivi” koja će se odigrati 1. lipnja ići njihovoj kolegici Ankici Dobrić.

Udružili snage

“Dragi kolege i prijatelji kazališta, prijatelji su ljudi koje susrećemo na svom putu i na koje se možemo osloniti i u radosti i u boli a da njihova ljubav nikad ne postavlja uvjete. Pozivamo Vas na predstavu ‘Nevidljivi’ Tene Štivičić u režiji Matjaža Pograjca 1. lipnja 2017. s početkom u 21.30 sati, koju će ansambl kazališta Gavella odigrati za potporu i pomoć u liječenju prijateljice i kolegice Ankice Dobrić.

Ulaznice možete nabaviti na blagajni kazališta Gavella po cijeni od 70 kuna. Informacije i rezervacije na broj telefona 01 4864 616 i www.gavella.hr. Unaprijed zahvaljujemo!”, napisali su iz Gavelle.

Ipak, s kojom vrstom karcinoma se Ankica Dobrić bori, sama glumica željela je, barem u ovom trenu, zadržati za sebe.

Njezini kolege i prijatelji tek su napomenuli kako prilično teško podnosi kemoterapiju te da je novac namijenjen za pomoć kolegici koja je već neko vrijeme na bolovanju, kao i da glumica ne želi, barem dok traje terapija, davati ikakve izjave.

Inače, Ankica Dobrić članica je kazališta Gavella od 1990. godine, a ovo nije prvi slučaj da je ovo kazalište udružilo snage kad je bila u pitanju pomoć nekome iz ansambla.

Pomagala drugima

I sama Ankica Dobrić bila je među prvima kad se prikupljala pomoć za liječenje njezine kolegice Mirjane Majurec 2011. godine, koja se također borila s karcinomom i bitku je, na svu sreću, dobila.

Dobrić je tada od sindikata kazališta tražila 10.000 kuna kako bi Mirjani pomogli oko visokih troškova liječenja.

Osim po svojim brojnim kazališnim ulogama, jer osim Gavelle, Dobrić je glumila i u Kerempuhu i u Trešnji, gledateljima je poznata i po ulogama u domaćim TV serijama “Larin izbor”, “Villa Maria”, “Nemoj nikome reći” i brojnim drugima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 20:38