NITKO NE ZNA ZAŠTO

MEDICINSKI MISTERIJ 7-GODIŠNJEG DJEČAKA Spavao je punih 11 dana, ni opsežne pretrage ne daju nikakve rezultate, liječnici zbunjeni

 Screenshot / WDRB
 

San je nužan da bismo mogli normalno funkcionirati, da bismo bili zdravi, a nedostatak sna uzrokuje razne, vrlo ozbiljne zdravstvene probleme. To se posebno odnosi na djecu koja rastu i razvijaju se poput 7-godišnjeg Wyatta Shawa iz Kentuckyja. Međutim, Shaw je ranije ovaj mjesec imao posve suprotan problem - nikako se nije mogao probuditi.

Dječak je šokirao roditelje i liječnik kad je spavao nevjerojatnih 11 dana zaredom unatoč majčinim naporima da ga probudi, piše WDRB. Taj bizarno produženi san zapanjio je liječnike koji nikako ne mogu odgonetnuti što se dogodilo.

Nakon što je zaspao 1. listopada navečer, u uobičajeno vrijeme, Wyatt se probudio tek 12. listopada.

Njegova majka Amy Shaw rekla je za TV kanal iz Louisvillea da su doktori, nakon što su stigli u bolnicu, napravili niz testova, ali nijedna pretraga nije dala nikakav rezultat.

‘Rekli su da možda nikad neće saznati o čemu se radilo, ali zasad ćemo ga zadržati u bolnici na oporavku i da budemo sigurni da je sve u redu’, rekla je majka.

Nakon 11 dana dječak je dobio lijek koji se inače daje pacijentima koji imaju neku vrstu napadaja. Nakon što ga je lijek probudio iz dubokog sna, Wyatt neko vrijeme nije mogao suvislo pričati ni hodati. Stanje mu se poboljšalo, no zasad ostaje u bolnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 03:53