OSTAVIO PUTNICU BEZ RIJEČI

Mladi zagrebački taksist postao zvijezda na Fejsu: 'Pozvala sam ga da mi u prolazu pozvoni'

Jedna od autorica portala i Facebook stranice 'Čitaj knjigu' na kojoj se okupljaju ljubitelji knjiga, Alis Marić, opisala je u svom današnjem statusu neobičan susret s taksistom.

Naime, mladi taksist djevojci nije imao za uzvratiti novac pa joj je odlučio pokloniti vožnju. Na njezino inzistiranje, nakon što mu je dala svoju posjetnicu 'Čitaj knjigu', kazao mu je da mu radije preporuči nekoliko knjiga.

'Neki dan sam ispred Sheratona ušla u taksi. Nakon dugo vremena sam naišla na mladog i simpatičnog vozača. Bilo je vruće, a ja sam bila umorna. Konverzacija se kao i uvijek vrtila oko vremena. Pred kućom u trenutku plaćanja nisam imala nego 100 kn, a on nije imao sitno za uzvratiti. Što sad? Kaže on: "ma poklanjam vam vožnju". Ja inzistiram i guram mu moju vizitku Čitaj knjigu. On zainteresirano pregleda i počnemo pričati o knjigama. Ja kažem ako volite knjige onda ste na pravom mjestu s pravom osobom. On pomalo iznenađen ponuđenim kaže da će sigurno doma surfati stranicom Čitaj knjigu.
Danas mi se javio porukom:
"Dobar dan, neki dan sam vas vozio pa nisam sitnih novaca za izvratit, pa sam mislio umjesto 20kn da mi preporučite neku dobru knjigu".

Oduševljena sam. Ovo je genijalno. Odmah sam ga nazvala i pozvala da kada prolazi mojom ulicom da pozvoni. Imam za njega 20 kuna i 3 odlične knjige. Knjigoljupca treba opskrbiti za ljeto. Jako se razveselio knjigama i pohvalio Čitaj knjigu. Od sada je redovno prati. I kad god treba vožnja neka ga nazovem. U mom imeniku je dobio ime: Taksist koji voli knjige', napisala je Alis na Facebooku, a njezin je status izazvao oduševljenje.

'Ja sam se naježila. Krasna priča', 'Romantično', 'Ovo mi je uljepšalo dan!', komentirali su mnogi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 07:42