NEUHVATLJIVI DUŽNIK

'Modnom mačku sam napravio kuhinju za njegov stan, koju mi nikad nije platio...'

 Damir Krajač/CROPIX

Životna priča danas elitnog europskog stolara i tapetara Tomislava Gašpara kao da je stvorena za neki nadrealni film o preživljavanju u ratnoj i poratnoj Hrvatskoj.

ELITNI EUROPSKI STOLAR I TAPETAR IZ DARUVARA Sagradio sam tvornicu pa dotakao dno

Čovjek koji je svoju poslovnu karijeru počeo, kako sam kaže, u 'šupi u jednom selu kraj Daruvara'. Iako po struci konobar, munjevito se etablirao kao jedan od najboljih majstora u Hrvatskoj - napravio je namještaj za desetke kafića, s vremenom se izvještio i u crtanju projekata, pa se bacio i na ozbiljne poslove. Radio je namještaj za brojne hotele, sdtanove i kafiće, a čak je i u zagrebačkom Avenue Mallu tapecirao zidove za svih devet Cinestarovih kinodvorana. Tada je odlučio krenuti u veliku investiciju.

Koja je završila propašću. Preinvestirao sam se u tvornicu, priča danas Gašo. Preinvestirao se i ostao bez svega. I bez tvornice, i bez novca, i bez žene. Danima je živio na kruhu i pašteti. Prošao je put od vrha do dna, a prije 2 godine krenuo je njegov povratak prema vrhu.

Danas dizjanira namještaj za Uefu, za ždrijeb Lige prvaka i svečane lože najvećih europskih stadiona, a redovito surađuje i s organizatorima Ultre. No, dugove koji su ostali od tvornice još uvijek rješava. I na tom putu nailazi na razne prepreke...

Tako ga je nedavno prilično zeznuo i Marko Grubnić, poznatiji kao Modni mačak. Napravio mu je kuhinju za njegov zagrebački stan, koju mu navodni jet-setter nije platio. Jednostavno mu se prestao javljati na telefon. No, Gašo ide dalje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:36