LJUBAVNA PRIČA

'MOLILA SAM BOGA DA JE LIK STVARAN I DA SVE NIJE BOLESNA ŠALA' Siščanin i Sarajka upoznali se preko Facebooka i vjenčali se nakon 14 mjeseci

 Facebook
Danima je tražila suputnika za Sisak, a svi su je uvjeravali da odlazak u susjednu Hrvatsku 'po ljubav' nije najbolja ideja, da i u Sarajevu ima mladića, te da je možda u pitanju neki manijak, Ali, Alma nije odustajala.

Iako ljudi širom svijeta koriste razne društvene mreže i ne mogu zamisliti život bez njih, mnogi su skeptični kad su iste u pitanju, odnosno, nisu sigurni koliko nam one dobrog mogu donijeti, a posebice kad je u pitanju upoznavanje novih ljudi.

No, Alma Merkez iz Sarajeva i Adnan Mustafić iz Siska upoznali su se upravo preko Facebooka, a njihovo dopisivanje ubrzo je preraslo u ljubav, a kasnije i u brak, piše Source.ba.

- Tek sam se priključila Facebooku nakon duge veze. S obzirom da Facebook nisam ozbiljno shvaćala, prihvaćala sam sve za prijatelje, moj profil je bio otvoren. Jedan dan mi je netko predložio da dodam nekakvog Adnana za prijatelja. I stajalo je to tako jer sam mislila da bivši dečko stoji iza svega. Odlučila sam da vidim tko je to. Otvorim fotku i vidim da se radi o zgodnom i lijepom dečku. Piše da je iz Siska. Mislim u sebi 'vidi budale, pa on (bivši) misli da ću nasjesti ako je napisao da je iz Siska'. I dodam ja njega za prijatelja i istog dana napišem status 'imam najljepše prezime na svijetu- Merkez'. Javlja se taj Adnan riječima 'tvoje prezime je zaista lijepo, ali ti si OMG'. Tako je sve počelo - prisjeća se Alma.

Facebook
Dan kada su se prvi put susreli

Dopisivanje je bilo svakodnevno, a Adnan je, kaže Alma, u svakom trenutku znao što treba reći, a ona se odlučila zabavljati dok joj ne dosadi. Međutim, vrlo brzo je prema svom online prijatelju počela gajiti simpatije.

- U sebi molim Boga da je lik stvaran i da nije sve neka bolesna šala. Trebali smo se upoznati nakon dva tjedna dopisivanja, ali ja sam morala na poslovni put i sve se izjalovilo. A kako na poslu nije mogao tek tako dobiti slobodan dan, ostavili smo susret za neki drugi put. Vikend prije nego što ću doći u Sisak, zovu me s recepcije RTV Doma da imam dostavu. Dolazim i ne vjerujem, cvijeće za moj rođendan, a ni vidio me nije. Zaplakala sam od sreće. I dan danas čuvam tu kuverticu s posvetom. Taj dan odlučim da idem u Sisak da ga upoznam jer se više ne želim samo dopisivati. Želim vidjeti da li stvarno postoji ili me neko pokušava prevariti – ispričala je Alma.

Danima je tražila suputnika za Sisak, a svi su je uvjeravali da odlazak u susjednu Hrvatsku 'po ljubav' nije najbolja ideja, da i u Sarajevu ima mladića, te da je možda u pitanju neki manijak. Ali, Alma nije odustajala.

- Krenula sam s dvije prijateljice. Izlazimo iz Slavonskog Broda prema Zagrebu, a na autoputu prolom oblaka. Kao da je sudnji dan. A ove moje dvije mi govore 'e ima da ti se svidi, htjela ne htjela. Pogledaj vremena, kuda ćemo sad'. Adnanu nisam rekla da ću doći. Nazvala sam ga kad sam stigla u Sisak i pitala gdje da idem. Sjednemo mi u restoran 'Stara klet', zove on i pita gdje sam. 'Pa čekam te... Gdje si?' Kaže on da je ispred. Nikad brže nisam izašla napolje, a njega nema, sakrio se iza zida. Kad sam mu prišla gledao je u mene i tresao se, kao u filmu. Kažem mu 'pa što si sad stao, dođi da te zagrlim'. Tu počinje naša ljubavna priča, filmski nestvarna - priča Alma.

Facebook

Istinu o njihovom upoznavanju je uglavnom krila jer nije željela da joj sreću i snove drugi pokvare nepovjerenjem. Alma i Adnan su danas u braku i imaju dvoje djece. I danas se jednako vole, a svojim prijateljima su nada da postoje ljubavi poput onih iz filmova.

- Svakog dvadesetog u mjesecu mi kupi ružu jer je to datum kad smo se upoznali. On je zaista ostvarenje mojih snova. Ja to imam zahvaljujući Facebooku - zaključuje Alma za Source.ba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 21:23