IZ ZATVORA U ZATVOR

Natasha Kampusch: 'Pobjegla sam od neprijatelja i dobila na stotine drugih neprijatelja'

 Johannes Simon / Getty Images

Natasha Kampusch, djevojčica koja je 2006. godine pobjegla od svog otmičara koji ju je dulje od osam godina držao u zatočeništvu, u novoj knjizi otkriva kako je iz jednog zatvora došla u drugi zbog napada koje je doživjela i uživo i online.

Danas 28-godišnjakinja objasnila je da je osim poruka podrške dobivala i prijeteće poruke, piše Evoke.

U knjizi piše: ‘Pobjegla sam od neprijatelja i odjednom sam dobila na desetke drugih neprijatelja, a na nekim internetskim forumima i tisuće.’ Jedna joj je žena čak prišla i izvrijeđala je osobno dok je bila u kupovini.

Čak i deset godina nakon što se oslobodila, kaže da se još uvijek bori s povratkom u društvo. Posebno joj je teško pala pažnja medija kad se vratila u stvarni svijet, posebno nakon objave njezine prve fotografije.

‘Imala sam osjećaj kao da djeca pokušavaju spasiti neku čudnu bubu pa se svađaju tko će je primiti, a tko zgnječiti. Pacijenti na psihijatrijskom odjelu su u to vrijeme ludila bili još najnormalniji’, rekla je i dodala da su joj teško pala pitanja o spolnom zlostavljanju koje je pretrpjela.

‘Ta stalna potreba za otkrivanjem još nečeg novog, kao da su mediji pokušavali uzeti dio mene i lišiti me mog prava na privatnost’, rekla je Kampusch.

Svoju drugu knjigu ‘10 Jahre Freiheit’ posvetila je ‘svim hrabrim ženama koje se bore za neovisnost i slobodan život’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:29