SANDRA KRIŽAN

NESLOMLJIVA HEROINA IZ SLAVONIJE Izgubila supruga zbog tumora na mozgu, oboljela od leukemije, a život joj sada spašava rođena sestra

 Facebook

Snažan duh i obiteljska ljubav priča je koja drži osmeročlanu obitelj iz Ilače na istoku Slavonije koju je pogodila velika tragedija. Nakon smrti supruga, Sandra je oboljela od leukemije, a sina joj čuva i život spašava - rođena sestra, javlja RTL.

Sandrina obitelj u Ilači još uvijek gleda u fotografije s njenog vjenčanja, ubrzo nakon kojeg je ona izgubila svojega supruga Marijana zbog tumora na mozgu. Sandri, majci malenog Ivana je potom dijagnosticiran rijedak oblik leukemije. Prolazi tri kemoterapije, ali kao jedini način oporavka nameće se transplantacija koštane srži. Majka Ivanka teško se prisjeća tog trenutka.

"Doktori su rekli kako je to rijetka vrsta leukemije koja se može vratiti sakriti u tijelu pa su tražili transplantaciju. Svi smo prošli tipizaciju, dvije sestre su se pokazale kao donatori. Budući da je jedna sestra bolesna, Katarina je to preuzela na sebe i to je odradila vrlo hrabro", kaže Ivanka Hajošević, majka Sandre Križan.

Kada je čula da može spasiti život svojoj starijoj sestri, šenaestogodišnja Katarina nije se trenutka dvojila i nije ju bilo strah.

"Jer sam imala tu jednu iglu i tu jednu iglu. Ti prvi ubodi su bili dosta bolni. Onda poslije ne, ali ruke se moraju ovako držati, mora se biti miran. Onda trnci počinju prolaziti i počne čovjek psihički... ne znam kako opisati taj osjećaj", poručuje Katarina Hajošević, sestra Sandre Križan.

Liječnici su zadovoljni transplantacijom i govore, Sandra je nevjerojatan borac. Zbog svojega sina uvjerena je kako će pobjediti bolest, no kako je sada u karanteni, obitelj se s njom čuje putem interneta.

"Mi kada se gledamo s njom na Skype mi ne pokazujemo osjećaje. Mi smo nasmijani, i mi se s njom šalimo, pjevamo, gledamo njeno dijete da nju zabavi. Ona se sinoć s njim smijala do suza. Bez obzira što cijeli dan kapi vode popila nije ništa jela. Ona se toliko s njim smijala, da je napisala ne mogu se više s njim smijati, prekinut ću", ističe majka Ivanka.

Iako prolazi teške trenutke, heroina iz Ilače puna je optimizma. U borbi za život ima podršku i ljubav svoje osmeročlane obitelji.

"Sandra ja te puno volim i šaljem ti puse. I drži nam se. Supruga je izgubila, ali ima nas puno, hvala Bogu ima četvero braće i sestara, ima mamu i tatu, ima svojega sina. Ja mislim da će to ok biti", govore majka i sestra za RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:53