BESKRAJNA SREĆA

NEVJEROJATNA ISPOVIJEST DIMNJAČARA KOJI JE NA LJETOVANJU OSVOJIO ZGODITAK ŽIVOTA 'Nakon toliko grozota koje su me zadesile, ovo je nešto najslađe'

 

Dimnjačar se primio za gumb i osvojio gotovo pola milijuna kuna. Sretnik se zove Tomasz Mazurek, a iz Poljske je s obitelji i prijateljima došao na ljetovanje u Makarsku, gdje je kupio srećku Hrvatske lutrije. Nije se previše nadao da će nešto dobiti - godišnji odmor zapravo mu je prisjeo i prije nego je došao do naše zemlje. Kaže da baš zato, ni u najluđim snovima nije mogao pomisliti da bi se moglo dogoditi nešto što će izbalansirati svu tu gomilu loših stvari koje su mu se dogodile.

- Krenuli smo iz Ostrode, gdje živimo, u posjet rodbini u Swiecko. To je 600 kilometara udaljeno. Tamo smo lijepo stali, podružili se, a onda sam shvatio da je sin zaboravio osobnu. Što ćemo sad, ništa, sjeo sam u auto i vratio se po nju. Odvozio sam 1200 kilometara u komadu - kaže Tomasz.

Nije ni Makarska bila sjajna. Odmah na početku su izašli iz apartmana, a vrata su se iza njih automatski zaključala. Ključ je bio s unutarnje strane, pa nije bilo drugog rješenja nego da pronađu ljestve i preko prozora uđu u svoju sobu. Dan poslije, njegova je supruga izgubila vrijednu ogrlicu, koju su na jedvite jade izronili.

- Potom je na plaži uganula nogu. Odmah smo otišli kod doktora, jer je noga jako natekla. Sutradan smo joj išli kupiti neku obuću, jer nije mogla ugurati stopalo ni u jedne cipele koje je ponijela. Na povratku nas je GPS zeznuo, pa smo otišli u krivom smjeru. Dok smo lutali, vidio sam poslovnicu lutrije. Kako i inače stalno igram, odmah sam ženi rekao da idem po listić - priča nam sretni Tomasz.

Njihovoj sreći nije bilo kraja kad su shvatili koliko je osvojio. Ovo mu, naravno, nije prvi put. Lani je u Velikoj Britaniji dobio dvije tisuće funti igrajući loto, a prošle godine u Poljskoj je na isti način zaradio dvije tisuće zlota. Dobitak u našoj zemlji mu je, kaže, definitivno najslađi. Zbog iznosa, naravno, a i zato što se nakon niza loših stvari dogodilo nešto lijepo.

- Novac koji sam osvojio ide mom sinu za fakultet. Tako smo se dogovorili i sretan sam što sad oko tih troškova ne moram brinuti - kaže sretni dimnjačar koji će sljedećih pet godina svakoga mjeseca biti bogatiji za sedam tisuća kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 09:27