NESREĆA ZA NESREĆOM

NIGERIJKU TRUDOVI UHVATILI U AVIONU, RODILA NA PRESJEDANJU U LONDONU Sreća nakon rođenja četvorki brzo je splasnula kada su joj Englezi poslali račun

 BBC Hospital

Jedna od najvećih bolnica u Velikoj Britaniji izdala je račun od više od 500.000 funti (oko 4 milijuna i 360 tisuća kuna) ženi iz Nigerije koja je tamo rodila četvorke.

Naime, 43-godišnjakinja imenovana samo kao Priscilla, rodila je tri mjeseca ranije, nedugo nakon što je sletjela u zračnu luku Heathrow u studenom.

Svoju djecu trebala je roditi u Chicagu, gdje živi njezina obitelj - no pri dolasku joj nije dozvoljen ulaz u SAD zbog papirologije.

Priscilla, inače zdravstvena radnica, kazala je kako se vraćala u Nigeriju preko Londona kada su je uhvatili trudovi.

Prevezena je u Queen Charlotte’s and Chelsea bolnicu na zapadu Londona gdje je rodila četvorke. Nažalost, jedna je beba umrla odmah po rođenju, dok je druga djevojčica preminula u subotu.

Druge dvije bebe, Elijah i Esther, najmanje 10 tjedana nalaze se u bolnici na intenzivnoj njezi, gdje tretman košta 2000 funti dnevno.

Priscilla trenutno boravi u hotelu koji vodi humanitarna udruga i ne može platiti račun.

Njezin je suprug u Nigeriji i ne može doći u Britaniju kako bi joj pomogao jer nema novca ni za vizu, a ni za avion.

Inače, Priscilla je četvorke dobila umjetnom oplodnjom, a liječnik joj je kazao da ode roditi u Ameriku pošto nigerijske bolnice nemaju dobre uvjete za brigu o djeci.

Njezin slučaj objavljen je u sklopu dokumentarca 'Hospital' na BBC-ju, a ovaj i slične probleme komentirao je britanski parlamentarac Peter Bone.

- Netko tko dolazi u našu zemlju trebao bi imati putno osiguranje, tako da time bude pokrivena i zdravstvena skrb. Zašto bi porezni obveznici morali plaćati strancima ogromne troškove liječenja? - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:06