STRAŠNA BOLEST

OVA FOTOGRAFIJA RASPLAKALA JE SVIJET, ALI I OSTAVILA MNOGE U BEZ RIJEČI... Ipak, mama ima savršeno opravdane razloge za njenu objavu

Ne volimo vidjeti ovakve fotografije. Ne želimo znati da postoje, ne želimo znati zašto bi ih netko snimio ili zašto bismo mi o njima pisali. Možda kako bismo više cijenili naše zdravlje, naše živote, živote naše djece. Možda da pronađemo inspiraciju u majci koja je ovu fotografiju objavila, u njezinoj snazi i ljubavi koja je neizmjerno veća od našeg osjećaja gnušanja i zgražavanja.

Fotografija objavljena na Facebook stranici Love What Matters prikazuje 10-godišnjeg Drakea u kupaonici, a na njegovom tijelu je samo pelena. S mučnim izrazom lica, ovo dijete trpi bolove od raka.

Ova fotografija, sama po sebi strahovito potresna, pun je smisao dobila uz popratni tekst dječakove majke te zaradila više od 250 000 reakcija i bezbroj komentara.

Nesretna žena objavu je namijenila onima koji se bore s rakom, upozoravajući ih da 'ta stravična bolest brzo postane vrlo stvarna i vrlo strašna'.

Navela je i kako njezino dijete ne može podnijeti dodir, jer ga svaki dodir boli. Prenijela je njegove strahove da neće doživjeti 11. rođendan. Spomenula je kako se noću ušuška u njezin krevet jer ga je strah smrti. I tad ona svoje dijete uspavljuje pričama o raju.

'To je moj Drake, Stinky Joe, moj svijet. Od trenutka kad sam saznala da sam trudna do danas, on je bio razlog mog življenja. On je moj osmijeh, moja ljubav, moje srce. On je također moja suza, moj bol u srcu. On je moj život.'

I doista, on je njezino dijete. U strašnoj dijagnozi, u nevjerojatno nepravednim životnim okolnostima, ali njezin je sin. Pa, baš kao i milijun drugih korisnika koji objavljuju fotografije svoje djece, zašto ova majka ne bi podijelila ljubav koju ona i njezino dijete dijele, koliko god tragična ta ljubav bila.

Objava je rezultirala raznim komentarima, ponajviše porukama podrške i ljubavi.

'Nitko ne zna što je to dok ne napravi jedan korak u vašim cipelama, spava minutu u vašem krevetu ili provede minutu noseći tu glavu. Objavi slike i ispričaj svoju priču. Nitko neće znati dok im ne pokažeš budući da neki ljudi trebaju slike da im dođe do glave. Rak nije lijep. Zao je, ružan i mrzovoljan i nije ga briga jeste li stari ili mladi. Sve im recite. Samo hrabro, Drake!', jedan je od komentara.

Nadalje, jedan je korisnik zaželio obitelj ljubav i ozdravljenje te napomenuo da je Drake jedan od najvećih razloga zašto trči maratone čijim se novcem financira istraživanje ove okrutne bolesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:14