ZAMIJENILI IH U BOLNICI

POZNAJU SE CIJELI ŽIVOT, TEK SAD SU IM OTKRILI ISTINU Zaplakali su: 'Ljut sam, izvan sebe sam'

 Screenshot

Leon Swanson i David Tait iz kanadske države Manitobe obojica imaju 41 godinu, a spoznaja do koje su tek nedavno došli izbezumila ih je.

Ovih su dana, naime, saznali da su prije 40 godina zamijenjeni u bolnici domorodačkog naroda Norway House Cree Nation. Povodom spomenutog otkrića održana je i konferencija za medije na kojoj Leon i David nisu skrivali suze, piše CBC News.

- Ono o čemu je ovdje riječ jest da su ukradena dva života. Ne mogu drugačije ovo opisati - rekao je na konferenciji Eric Robinson, predstavnik lokalne vlasti.

Swanson i Tait rođeni su s tri dana razlike. Swanson 31. siječnja 1975. godine, a Tait 3. veljače iste godine. Poznavali su se čitav život, a sada je DNK test potvrdio da ih je odgajala majka onog drugog. Svi uključeni u ovu priču sada traže odgovore i žele znati kako je moguće da se tako nešto uopće dogodi.

Screenshot

- Nemamo riječi, 40 godina je prošlo. Ljut sam, izvan sebe sam - priznao je Tait.

Swanson i Tait, koji se poznaju gotovo cijeli život, godinama su sumnjali da nešto nije u redu pa su se odlučili podvrgnuti DNK testu.

Charlotte Mason, koja je prema cijeloj priči zapravo majka Davida Taita, odgojila je Leona Swansona, a Francis Tait, za koju se vjeruje da je Swansonova majka, odgojila je Davida. Charlotte Mason ispričala je da je nakon porođaja zbog komplikacija prebačena u bolnicu u Winnipeg. Tri dana kasnije Francis Tait je rodila dječaka za kojeg se, prema svemu navedenome, vjeruje da je poslan kući s Charlotte.

- Cijelu ovu priču ne možemo opisati kao ništa drugo nego kao kazneno djelo - govore članovi obitelji.

Potvrđeno je da će se u ovom slučaju pokrenuti temeljita istraga uz pomoć bolničkih dokumenata iz tog razdoblja kako bi se saznalo kako je do ovoga došlo.

- Rezultati istrage bit će dostupni javnosti. Duboko sam potresena i suosjećam s obiteljima u ovim trenucima - izjavila je kanadska ministrica zdravstva Jane Philpott.

Obitelji su ponudili usluge psihoterapeuta kako bi se lakše nosili s informacijama koje su ih zatekle.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:29