UŽASNO SAZNANJE

PREKO FACEBOOKA SAZNALA DA JOJ JE KĆER POGINULA U PROMETNOJ Izražavali su joj sućut, a njoj nije bilo jasno što se događa... Onda je počela vrištati

Brogan, Deborah i Taylia
 Screenshot / Facebook
Majka je doživjela šok kad je preko Facebooka saznala da joj je 21-godišnja kćer stradala u stravičnoj prometnoj nesreći.

Deborah Byrne (47) iz Northamptona bezbrižno je pregledavala društvene mreže kad je primijetila niz neobičnih objava. Ubrzo je shvatila da se riječi sućuti i izraza žaljenja odnose na njezinu kćer Brogan Warren.

Jedan je prijatelj napisao ‘Otišla je prerano’, a drugi je dodao: ‘Ne mogu vjerovati što se dogodilo!’

Byrne se odmah prestrašila najgoreg, a govoreći o tragediji koja se dogodila u svibnju prošle godine, rekla je: ‘Sjećam se samo da sam vidjela puno RIP-ova. Zatim mi je jedna Broganina prijateljica izrazila sućut kroz privatnu poruku, a ja sam je pitala o čemu priča. Rekla mi je da su tu noć imali strašnu prometnu nesreću i da je tu ako mi bilo što treba… Tad sam počela vrištati. Brogan je umrla. Mislim da mi se u tom trenutku srce slomilo. Nisam mogla vjerovati da sam za kćerinu smrt saznala preko Facebooka.’

Deborah, majka Tianne (5) i Taylije (23), odmah je nazvala sestru Triciju koja je došla, a onda su obavijestile i Broganinog tatu, Deborahinog bivšeg supruga Joffa Warrena (49).

Očajni su nazivali policiju, no nisu mogli dobiti konkretne informacije jer se nesreća dogodila u drugom okrugu. Potvrdili su im tek iza 13 sati tog dana, više od 24 sata nakon nesreće, pišu britanski mediji.

Brogan se s prijateljima vraćala s veganskog festivala, a poginuo je i prijatelj koji je vozio i dvije prijateljice koje su bile s njom. Dan ranije se oko osam sati navečer javila roditeljima da uskoro kreću. Vozač je u jednom trenutku izgubio kontrolu nad vozilom, sudario se s automobilom u suprotnom traku, izletio s ceste i okrenuo se na krov.

Policija je još tu noć, oko pet ujutro, zvonila na vrata gđe Byrne, no nisu je mogli probuditi. ‘Ne krivim nikoga. Policija je rekla da su mi kucali na vrata, ali nisam otvarala. Sjećam se da je pas lajao, ali nisam mislila da se nešto događa.’ Pretpostavlja da je policija došla do drugih roditelja te se tako vijest proširila Facebookom.

Istraga je kasnije pokazala da su svi umrli zbog teških ozljeda zadobivenih u nesreći. U krvi Sama Jonesa, vozača, pronađeni su tragovi alkohola i marihuane, no u dozvoljenim granicama. Mrtvozornik je ustvrdio da je najvjerojatnije uzrok nesreće umor vozača ili distrakcija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:46