HUMANOST

PRIZOR KOJI JE ODUŠEVIO SVE Dobričina u odori pomogao slijepom beskućniku: 'Sad mu je lakše'

 Houston Police Department

Fotografija policajca kako nježno i pažljivo pere noge slijepog beskućnika obišla je svijet i izazvala pravi tsunami lijepih riječi za policijskog službenika.

Narednik Steve Wick iz Houstona radi već 23 godine kao policajac, ali odnedavno sudjeluje i u provedbi gradskog programa za rad s beskućnicima. U jednom je trenutku na ulici uočio 75-godišnjeg beskućnika Quintusa, koji je svojevremeno za život zarađivao kao kolporter, ali nedavno je gotovo potpuno oslijepio zbog glaukoma pa jedva preživljava.

Wickov kolega je prizor za pamćenje uslikao u 19. srpnja u trenutku kada je Steve kleknuo pred Quintusa kako bi mu oprao noge. Kasnije je rekao da mu je i odrezao nokte na nožnim prstima koji su, veli, bili prilično dugački. Zato mu je i prao noge kako bi omekšao nokte...

'Sada može mnogo lakše hodati, imao je problema zbog dugih noktiju. Dali smo mu i nove cipele', otkrio je Wick lokalnoj televiziji KHOU.

Quintusa je nakon svega odveo i u prihvatilište gdje se otuširao, prvi put nakon dosta dugo vremena.

'Bio je sretan jer se oprao. Cijelog je života bio jedva zaposlen, prodavao je nedjeljom novine. Ima glaukom pa je izgubio 95 posto vida', ispričao je policajac Wick, kojemu je sljedeći cilj, kaže, odvesti Quintusa doktoru kako bi se vidjelo može li se riješiti problem glaukoma, a ukonačnici bi mu htio naći neki trajni smještaj i skloniti ga s ulice.

Houston Police Department

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:38