PROBLEMI NA PRVOM KORAKU

PRVI TRUDNI BRITANAC BOJI SE ZA VLASTITI ŽIVOT 'Dobio sam prijetnje smrću, a neki prijete da će me razbiti. Mnogi jednostavno ne razumiju'

 Screenshot / YouTube

Prvi Britanac koji je javnosti otkrio da je trudan, Hayden Cross, u razgovoru u talk showu Lorraine otvoreno je progovorio o svojoj odluci da rodi bebu, ali i o stravičnim problemima s kojima se zbog toga susreće. Naime, primio je već nekoliko prijetnji smrću nakon što je objavljena vijest o njegovoj trudnoći.

Hayden je rođen kao žena, a s promjenom spola započeo je sa 17 godina. Unatoč tome, odlučio je da si želi ostaviti mogućnost trudnoće i kad je napokon došlo to vrijeme, iskustvo mu nije ugodno. ‘Ovo je prilično zastrašujuće, ali jako sam sretan što ću imati biološko dijete. Htio sam da mi zamrznu jajašca jer ne žele svi djecu kad su mladi’, rekao je voditeljici Lorraine Kelly.

20-godišnji Hayden se požalio kako mu nakon istupa u javnosti prijete smrću, a njegovo ostvarenje želja nije bilo nimalo jednostavno. ‘Dobivao sam prijetnje smrću, a neki mi prijete da će me razbiti. Žrtvovao sam godinu dana terapije za ovo. Jako puno ljudi jednostavno ne razumije’, kaže.

Donora sperme pronašao je preko Facebooka. Upoznali su se virtualno, a onda je muškarac, kojem ni ime ne pamti, ostavio sjeme u čašici, a Hayden je sve dalje napravio sam, piše Daily Mail.

Ispričao je i ponešto o svojoj odluci da promijeni spol: ‘Nisam shvaćao da sam transseksualac do svoje 17. godine. Kada sam navršio 17, upoznao sam grupu prijatelja i tada sam shvatio. Izašao sam iz ormara i od onda sam puno sretniji. Oduvijek sam htio imati obitelj. Mama je bila puna razumijevanja i podrške.’

Nakon što se beba rodi, mladić želi do kraja provesti promjenu spola i ukloniti grudi i jajnike. Hayden planira sve reći djetetu čim malo poraste i nada se da će biti jednako otvorenog uma kao i on.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:40