AMBICIOZNA DJEVOJČICA

PRVO PISMO U ŽIVOTU POSLALA JE DJEDU MRAZU, A DRUGO ŠEFU GOOGLEA Curica (7) otvorila dušu, a onda joj je stigao genijalan odgovor od samog direktora

 Reuters, Facebook

'Ozbiljan poslovni razgovor' s tatom ostavio je na sedmogodišnju Chloe Bridgewater toliko snažan dojam da je odlučila napisati prijavu za posao i poslati je na, ni više ni manje nego Googleovu adresu.

To ne bi bila posebna vijest da Chloe nije u sandučić povratno dobila odgovor, i to od izvršnog direktora Googlea Sundara Pichaija.

Chloein tata Andy za BBC je izjavio kako su on i supruga bili potpuno zatečeni odgovorom, ali da njihova djevojčica nije ni svjesna kakva joj je 'faca' odgovorila na pismo.

- Ona je oduvijek samostalno, vedro i ambiciozno dijete. Takvog je karaktera još od vrtićkih dana, pa je i ovoj priči pristupila entuzijastično – pojasnio je Chloein otac, voditelj prodaje u jednoj britanskoj tvrtki.

- Ideju je dobila vidjevši interijere Googleovih ureda. Zainteresirale su je razne igre koje se tamo nalaze, tobogani, karting poligoni i silno šarenilo koje vlada u njihovim prostorijama - dodao je Andy.

U svom pismu djevojčica je izrazila želju za radom u Googleovom timu, pojasnila svoju ljubav prema računalnim igricama, ali navela i kako bi voljela raditi u tvornici čokolade, pa čak i biti olimpijska pobjednica u plivanju. Spomenula je i svoju mlađu sestru 'koja je također jako pametna, ali nju zanimaju lutke'.

Pichai na visokoj poziciji u Googleu radi od 2015. godine, a njegov odgovor najbolji je poticaj za sve što će djevojčica željeti postići u životu.

Draga Chloe,

Puno ti hvala na tvom pismu. Drago mi je da ti se sviđaju računala i roboti, nadam se da ćeš i ubuduće učiti o tehnologiji.

Vjerujem da, ako nastaviš marljivo raditi i pratiti svoje snove, možeš postići sve što zamisliš – od posla u Googleu do pobjede na Olimpijskim igrama.

Radujem se tvojoj prijavi za posao po završetku fakulteta!

:)

Sve najbolje tebi i tvojoj obitelji,

Sundar Pichai

CEO

Inače, pismo koje je Chloe napisala Sundaru bilo je drugo pismo u njenom životu. Ono prvo napisala je Djedu Mrazu, a i time se pohvalila gospodinu Pichaiju.

Google CEO Sundar Pichai speaks on stage during a Google event in Delhi, India January 4, 2017. REUTERS/Cathal McNaughton - RTX2XGHI
REUTERS

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:35