VELIKO SRCE

REKLI SU IM DA ĆE UMRIJETI NEKOLIKO SATI NAKON PORODA, ALI... Mlada mama odlučila je iznijeti trudnoću kako bi darovala organe svoje bolesne kćeri

U trenucima kad vam život priušti najtužnije moguće situacije, teško je zadržati nesebičnost i misliti na tuđe sudbine. Ipak, upravo to napravili su Keri Young i njezin suprug Royce, mladi par koji je donio hrabru odluku koja će spasiti mnoge živote i neizmjerno usrećiti druge obitelji.

Nažalost, njihovu je obitelj zadesila neopisiva tuga u 19. tjednu Kerine trudnoće kada je otkriveno da djevojčica koju nosi ima anencefaliju, trajni defekt mozga zbog kojeg će umrijeti unutar nekoliko sati nakon rođenja. Odmah po saznanju strašne dijagnoze, odlučili su da će Keri ipak roditi djevojčicu i donirati njene zdrave organe.

Objavom tužne vijesti, ali i plemenite odluke koju su donijeli, izazvali su bezbroj reakcija na Facebooku. Uz suosjećanje i podršku, mnogi su iskreno zadivljeni njihovom voljom i snagom da na svijet donesu djetešce za koje su svjesni da će ubrzo od njih otići.

'Ovo je savršeno srce naše kćeri. Ima savršena stopala i savršene ruke. Ima savršene bubrege, savršena pluća i savršenu jetru. Nažalost, nema savršen mozak. Suočeni s teškim odlukama pred sobom, odlučili smo iznijeti trudnoću do kraja kako bi Eva mogla dati život nekom drugom doniranjem svojih organa' - napisala je nesretna žena na Facebooku, pojasnivši kako odluka nije bila nimalo laka jer je svjesna da će narednih 20 tjedana osluškivati njezino malo tijelo, a u konačnici je izgubiti samo par sati nakon poroda.

Keri i Royce roditelji su dvogodišnjeg dječaka. Njihova Eva rodit će se u svibnju, a objavama na Facebooku nastavit će izvještavati javnost o ovom teškom i, nažalost, izvjesnom putovanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 23:29