ŽIVOTNI JACKPOT

'Samo jedan broj dijelio me od 136 milijuna kuna, ali i ovo je odlično'

Jadranka Švac (lijevo) i Mario Kucel (u krugu)
 HANZA MEDIA

Mario Kucel, 25-godišnjak iz Ferdinandovca kod Đurđevca, novopečeni je podravski milijunaš koji je dobio čak 4,5 milijuna kuna u prvom ovogodišnjem kolu Eurojackpota.

Morat će, doduše, platiti porez od 30 posto. Država će mu uzeti oko 1,35 milijuna, pa će njemu na račun sjesti oko 3,15 milijuna kuna. Ni sam Kucel još nije svjestan sreće koja mu se osmjehnula, pogotovo zbog činjenice da je prvi put u životu odigrao Eurojackpot, i to sasvim slučajno.

Aparat za loto

- Prolazio sam kraj kioska Tiska u centru Đurđevca i spazio aparat na kojem se mogu odigrati loto igre. Tada mi je sinulo da bih čisto iz znatiželje mogao nešto odigrati i odlučio sam uplatiti listić za Eurojackpot. O brojevima uopće nisam razmišljao i odabrao sam ih na brzinu. Još ne vjerujem da je to nakraju ispao dobitni listić. Sve dok novac ne sjedne na račun neću vjerovati da se sreća nasmiješila meni - kaže nam Mario Kucel.

Da mu uplaćeni listić donosi milijune doznao je sasvim slučajno u subotu u noći oko dva sata. Prije spavanja, kaže sretnik iz Ferdinandovca, “surfao” je po internetu i naletio na tekst da su dvojica Hrvata s pogocima 5+1 dobila po 4,5 milijuna kuna. Kad je pročitao da je jedan od njih uplatio listić na kiosku u Đurđevcu, uslijedila je provjera te šok i nevjerica.

- Nisam znao koje sam brojeve odigrao pa sam uzeo listić i počeo provjeravati. Pogođeni brojevi počeli su se nizati, a ja jednostavno nisam mogao vjerovati da sam taj sretnik. Dobrih sat vremena stalno sam provjeravao listić, a i sada mi je teško shvatiti da sam preko noći postao milijunaš - kaže Kucel.

Od glavnog dobitka vrijednog vrtoglavih 136 milijuna kuna ferdinandovačkog sretnika dijelio je samo jedan broj. On je zaokružio broj 7, a izvučen je 5. No Kucel ističe da se time uopće ne zamara.

- I ovo je velik dobitak, i to za samo uloženih 15 kuna. I usto sam prvi put uplatio listić pa ne želim uopće razmišljati o tome - dodaje Kucel. Milijunski dobitak, naglašava, neće promijeniti njegov stil života. Zaposlen je u Hrvatskoj vojsci i namjerava i dalje raditi. U sretnoj je vezi s djevojkom i ne boji se iskušenja koja će sada biti pred njim jer će vjerojatno postati najpoželjniji podravski neženja, ali i “pajdaš”. Još nije odlučio što će učiniti s dobivenim novcem.

Slatke brige

- To su slatke brige kojima ću se posvetiti tek kad novac sjedne na račun. Sigurno je da ću živjeti kao i dosad i neću dozvoliti da me dobitak “pokvari”. Nisam htio da se u javnosti zna da sam ja taj sretni dobitnik jer me sad “oblijeću” sa svih strana. Za dobitak sam rekao najboljim prijateljima, a kao što to biva u manjim sredinama, vijest se vrlo brzo proširila. Nadam se da će se priča oko mog dobitka vrlo brzo stišati. Od danas sam opet na poslu pa će mi i to pomoći da se situacija smiri - kaže Kucel koji u Ferdinandovcu živi s ocem. Prodavačice na kiosku Tiska u Đurđevcu također nisu skrivale veselje što je dobitni listić uplaćen baš kod njih.

- Mnogo građana kod nas uplaćuje listiće pa mi je teško reći je li dobitni listić uplaćen u mojoj ili kolegičinoj smjeni. Sada će sigurno na našem kiosku porasti broj uplata, a nadamo se da će igrači i dalje imati sreće. Kod nas je dosad bilo isplata do najviše 300 kuna pa nas veseli što sad možemo reći da smo imale i milijunaša - kaže Jadranka Švaco, prodavačica na kiosku. I u Ferdinandovcu vlada veselje što je selo dobilo svog milijunaša. Nema mjesta u selu u kojem se ne raspravlja o dobitku, a Ferdinandovčane posebno veseli što je milijunaš postao mladić koje tek kreće u “pravi” život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:36