LJUBAV JAČA OD TERORA

SJEĆATE LI SE JUNAKA S TUNIŠKE PLAŽE? Godinu i pol nakon masakra oženio je svoju ljubav za koju je primio 3 metka

 Mathew James Fund/Facebook

U lipnju 2015. godine svijet je šokirao krvavi teroristički napad koji se odvio u tuniškom turističkom kompleksu u gradu Sus. Samo 50 kilometara od prijestolnice Tunisa u pokolju na plaži tad je izgubljeno 38 života, a isto toliko ljudi teško je povrijeđeno. Svaka od tih ljudskih sudbina tragična je sama po sebi, no jedna od njih tada se posebno izdvojila i izazvala pozornost medija.

32-godišnji Britanac Mathew James svojim je postupkom tada pokazao kako je ljubav jača od straha, terora i užasa. Svoju je zaručnicu spasio legavši na nju i pritom primio 3 metka koja je na njega ispalio pripadnik ISIL-a Seifeddine Rezgui.

Nakon napada Mathew je u teškom stanju prebačen u bolnicu s malim izgledima za preživljavanje. Ipak, doktori su mu uspjeli spasiti život koji danas dijeli sa Saerom Wilson, ženom koju je spasio od sigurne smrti i kojoj je prije nekoliko dana i službeno obećao vječnu ljubav.

Mathew i Saera svoju su dugogodišnju vezu, u kojoj imaju dvoje djece, okrunili brakom na svečanoj ceremoniji u Južnom Walesu i tako osigurali sretan epilog priče koja je lako mogla završiti tragično. Ipak, pred Mathewom je i dalje mukotrpan oporavak. U napadu je teško stradao i posljedice osjeća svaki dan, a očekuje ga još i niz operacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:26