PRERANI ODLAZAK

SJEĆATE LI SE PINKIJA IZ 'RANA'? Preminuo je prije 18 godina, a njegova majka tek je sad progovorila o uzroku njegove smrti

 YouTube Screenshot

Glumac Dušan Pekić, koji je u kultnom srpskom filmu Rane tumačio lik Pinkija, preminuo je prije punih 18 godina.

Njegova majka Milunka Tašić srpskim je medijima otkrila kako je tek prije nekoliko dana pročitala obdukcijski nalaz svoga sina - piše Mondo.rs.

- U obdukcijskom nalazu piše da je smrt nastupila uslijed gušenja, zbog udisanja želučanog sadržaja. Nakon 18 godina usudila sam se pročitati taj nalaz – izjavila je nesretna žena.

Pinkijeva majka, koja radi kao defektolog u školi za djecu s posebnim potrebama, pojasnila je okolnosti Dušanove smrti.

- Bio je u Kraljevu na služenju vojnog roka. Pretjerao je s alkoholnim pićima, legao u krevet u vojarni, a ujutro se nije odazvao buđenju. Uvijek se teško budi, ostavili su ga da spava – prepričala je žena.

Naknadno se, navodno, čulo njegovo krkljanje i vojnici su zaključili kako nešto nije u redu. Njihov 19-godišnji kolega se gušio, no kad je pomoć stigla – bilo je prekasno za mladog glumca.

Nesretna majka prepričala je i kako dugo vremena nije imala snage pogledati film po kojemu ljudi pamte njezina sina.

- Kada sam prvi put to uspjela, htjela sam biti sama. I živ je, i nije. Kako da ga pomilujem po licu, kada čujem njegov glas…Danima nakon toga nisam izlazila među ljude – otkrila je.

Ipak, Dušanova mama utjehu pronalazi u tome što njezino dijete i dalje opstaje u srcima mnogih.

- Nesretan je to splet okolnosti bio. Živio je brzo i kratko, ali ispunjeno. Uvijek bio spreman sa svima sve podijeliti – odjeću, hranu, a kad nisu imali gdje, dovodio je ljude doma prespavati. On je bio milostiv, a to je korak do vječnosti – zaključila je Milunka Tašić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 19:05