POLICIJA ISTRAŽUJE

SLUČAJ DJEVOJČICE (12) KOJA JE SNIMILA SVOJE SAMOUBOJSTVO ŠOKIRAO SVIJET Htjela je poslati poruku, a policija je sad nemoćna oko širenja snimke

 Instagram

Javnost je zgrožena slučajem djevojčice iz američke države Georgije koja je odlučila snimiti vlastito samoubojstvo i prenositi ga na jednom video servisu. Osim te stravične činjenice još je gora ta da policija jednostavno ne može utjecati na daljnje širenje te snimke na internetu jer nema zakonske osnove tražiti njegovo uklanjanje.

Katelyn Nicole Davis (12) snimila je video u Cedartownu i prenosila ga uživo preko servisa Live.me odakle je video završio na YouTubeu i Facebooku. YouTube ga je odmah uklonio jer krši njihova pravila o nasilnom ili eksplicitnom sadržaju, no Facebook to nije učinio, piše Mashable.

Načelnik policije Kenny Dodd rekao je za Fox 5 da su primili poruke, emailove i telefonske pozive iz cijelog svijeta te da su ljudi ogorčeni zbog videa. Međutim, kaže da ne mogu napraviti puno:

‘Kontaktirao nas je policajac iz Kalifornije, još te večeri kad se sve dogodilo. I mi smo silno htjeli ukloniti, baš kao i svi ostali, zbog obitelji i druge djece. Kontaktirali smo servise i stranice koje su pisale o tome. Neki su nas pitali trebaju li ukloniti video i po zakonu ne moraju. Međutim, mislim da je to pristojno i pošteno’, rekao je.

Policija također istražuje zašto si je Davis oduzela život jer je otkriven njezin blog gdje je samo tri dana prije smrti, 27. prosinca, napisala da je bila žrtva seksualnog zlostavljanja. U više je navrata pričala o zanemarivanju u obiteljskom domu, a za nasilje je optužila očuha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:21