ISKRENE ISPOVIJESTI

STARA HRANA, PRLJAVA SJEDALA I STOLOVI Stjuardese otkrile stvari o letenju koje putnici jednostavno ne mogu znati, a možda i bolje da ne znaju za njih

 REUTERS/Olivia Harris

Premda svojim osmjesima, pristojnošću i spremnim odgovorima stjuardese ulijevaju povjerenje putnicima, ipak postoje stvari o kojima s putnicima nikad ne bi razgovarale. No, zato postoji internet.

Netko je na Quori postavio pitanje što stjuardese znaju o letenju, a ne govore putnicima. Uključilo se nevjerojatno puno zaposlenica zrakoplovnih kompanija kao i ljudi koji neprestano lete te otkrili neke tajne koje možda i nije trebalo otkriti - od hrane stare danima do čistoće.

Želite li izbjeći turbulencije, putujte što ranije

Jedna od putnica koja neprestano koristi avion i leti zbog posla, savjetovala je svima koji se užasavaju turbulencija da u tom slučaju odaberu rane jutarnje letove jer su puno ugodniji i manja je vjerojatnost da će zrakoplov uletjeti u oluju.

Sjedalo vam je vjerojatno prljavo

Premda će većina pomisliti da je zahod najprljavije mjesto u avionu, jedna stjuardesa na Quori tvrdi drugačije: ‘Najnehigijenskiji predmet u zrakoplovu je pojas za vezanje, a potom sklopivi stolić na kojem jedete.’ Njezinu izjavu potvrđuje i prošlogodišnje istraživanje o čistoći u avionima.

Hrana može biti i tri dana stara

Na 12 kilometara visine nitko ne očekuje vrhunsku ponudu, no ipak ipak se nada barem svježem obroku. Jedna je stjuardesa priznala da poslužuju i hranu koja je odmrznuta, a potom se čuva još više od 72 sata, piše Daily Mail.

Ako možete, ne letite s jakom prehladom

Premda rijetko koga prehlada sprečava u obavljanju obaveza, kombinacija može ozbiljnije narušiti zdravlje. ‘Ta kombinacija vam može oštetiti bubnjiće i može dovesti do gubitka sluha. Jednom mi se dogodilo. Nisam čuo tjedan dana i strašno je boljelo’, napisao je jedan stjuard.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:52