HUMANITARNA AKCIJA JUTARNJEG

VIDEO: GOLEM ODAZIV GRAĐANA NA POZIV U POMOĆ NESRETNE OBITELJI Kristijanova majka kroz suze: Hvala vam, dragi ljudi, pokazali ste da imate veliko srce

U redakciju Jutarnjeg u utorak je stigao email 19-godišnjeg Kristijana Kneževića, ​​koji je i nas, naviknute na svakodnevne tužne ljudske sudbine, duboko dirnuo. Nakon što smo objavili priču o hrabrom i požrtvovnom sinu​​, i o teškoj situaciji u kojoj su se zatekli on i njegova majka Nisveta, ne prestaju reakcije naših čitatelja, ali i upiti kako što bolje i kvalitetnije pomoći nesretnoj, ali silno hrabroj maloj obitelji.

Njihovu priču na portalu Jutarnjeg pročitalo je gotovo 150 tisuća ljudi, post na Facebook stranici Jutarnjeg podijelilo je više od dvije tisuće ljudi, a lajkalo oko 6 tisuća. U komentarima se nudi pomoć, ali mnogobrojne su i riječi podrške mladom čovjeku koji je smogao snage izaći s ovakvom pričom pred javnost. Odaziv na vapaj tog mladog čovjeka bio je golem - i to ne samo u novcu, već i u prehrambenim, odjevnim, higijenskim i svim drugim potrepštinama koji su svakome nužni za dostojanstven život. Njegovi školski kolege i učitelji su se također uključili u akciju prikupljanja pomoći.

Hrvatska je još jednom pokazala da ​može pomoći. A nama je neizmjerno drago da smo u tome pomogli. S Kristijanom i njegovom majkom razgovarali smo jutros u njihovom unajmljenom stanu.

- Moje djetinjstvo obilježila je velika tuga. Zato sam si obećala, kad dobijem dijete, bit ću dobra mama, najbolja mama na svijetu. Nakon što ste objavili moju priču, telefon nam ne prestaje zvoniti, a na Facebooku jedva stižemo pročitati poruke... Kad sam već počela gubiti svaku nadu, vi ste mi je vratili! Ljudi su pokazali da ipak imaju veliko srce, ali više od bilo kakve financijske pomoći dirnuli su me potpuni stranci koji mi čestitaju i pišu 'gospođo, rodili ste i odgojili ljudinu', ovako kroz suze svoju tužnu životnu priču započinje 41-godišnja Nisveta Knežević iz novozagrebačkog naselja Sloboština.

POGLEDAJTE POTRESNI VIDEO S GOSPOĐOM KNEŽEVIĆ:

Od raka grlića maternice oboljela je prije sedam godina, ali nesreća, nažalost, nikad ne dolazi sama - poslije su joj se aktivirali antigeni koji su joj dodatno narušili zdravlje, uništili kosti, oštetili vid, a od kolovoza do prosinca prošle godine Nisveta je doživjela i dva pada zbog kojih danas, uz pomoć štaka i trpeći nesnosne bolove, jedva uspije napraviti nekoliko nesigurnih koraka.

Zbog bolesti već mjesecima ne može ići na posao. Radila je kao čistačica u jednom učeničkom domu u Zagrebu, a danas na bolovanju jedva preživljava s 1200 kuna plaće. Jedini oslonac u svim tragedijama koje su je zadesile joj je 19-godišnji sin Kristijan. Upravo je on redakciji portala Jutarnji.hr poslao dirljivo pismo koje je pokrenulo pravu lavinu pomoći, čak i izvan granica Hrvatske.

- Kristijan je moj anđeo. Svako dijete ima pravo na bezbrižno djetinjstvo i mladost, a on je toliko toga lijepoga propustio jer se odlučio brinuti za mene. Kad sam se vratila s operacije, nakon što su mi dijagnosticirali rak, on me vodio na zahod, obavljao sve kućanske poslove... Ima dana kad od tuge, očaja i boli, iz ogromne ljubavi prema njemu, a ne iz sebičnosti, pomislim kako bi mu bilo bolje i lakše bez mene, ali on me tada samo pogleda tim toplim očima i kaže 'mama, ako zbog financijskih problema i izgubimo smještaj u podstanarskom stanu, od tebe se ne odvajam. Spavat ćemo pod mostom ako treba, ali bit ćemo zajedno' - suznih očiju priča Nisveta.

Njezin privatni pakao počeo je još u Sarajevu, gdje se rodila i provela djetinjstvo. Osim što ju je kao djevojčicu seksualno zlostavljao otac, za vrijeme rata ranjena je u nogu, istu onu koju su prošle godine dokrajčila i dva nezgodna pada. Od supruga se rastala, ali Kristijan redovito viđa oca i s njim ima lijep odnos. S pomoći koja im pristiže sa svih strana, Nisveta se nada da će uspjeti pokriti sve dugove i životne troškove, a najveća želja joj je, kaže, dobiti na korištenje gradski stan, koji, objašnjava, namjerava pošteno otplaćivati kako zna i umije.

Hrabra mama trenutačno čeka i vještačenje kojim će joj se odrediti postotak invalidnosti, a poslije detaljnih liječničkih pretraga trebala bi i na operaciju. - Svima koji su nam se javili i ponudili pomoć, hvala od srca. Jedino što vam svima mogu poželjeti jest zdravlje, to je, na kraju krajeva, sve što čovjeku treba za sreću - zaključila je Nisveta.

Pomoć obitelji

Kristijanu i njegovoj mami možete pomoći uplatom novca na račun otvoren u Erste banci:

Nisveta Knežević

IBAN: HR7124020063207159414

Model: 99

Adresa: Oreškovićeva 9, 10000 Zagreb

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 09:13