VRATILA SE MEĐU ŽIVE

VIDEO: NEVJEROJATNA PREOBRAZBA Lijepu manekenku droga je potpuno izobličila... Nakon tri godine izašla je iz pakla i svojim izgledom šokirala sve

Jael Strauss kod dr. Phila
 Screnshot / YouTube

Prije deset godina manekenka Jael Strauss postala je popularna diljem Amerike, ali i šire nakon što je ušla u finale osme sezone TV showa ‘America's Next Top Model’. Međutim, ubrzo nakon toga postala je teška ovisnica što joj je potpuno promijenilo fizički izgled, a izvukla se godinama kasnije nakon intervencije poznatog dr. Phila koji je u dogovoru s obitelji nagovorio mladu ženu na liječenje, a sve se prenosilo uživo na televiziji.

‘Odonda nisam popila čašu pića, nijednu tabletu, nijedan joint, nijednu crtu, ništa. Stvarno nevjerojatno. Veliko je čudo da još uvijek dišem s obzirom na sve što sam radila i jako sam zahvalna. Kakve god promjene sam morala napraviti da bih došla gdje sam danas, ni za jednom ne žalim’, rekla je nedavno za Too Fab.

Jael se već tri godine nije ni približila metamfetaminima o kojima je bila ovisna, a to se vidi i na njezinim profilima na društvenim mrežama. Na slikama je nasmijana, okružena prijateljima i njihovom djecom, i uživa u svakom trenutku.

Danas ima 32 godine i živi u Austinu u Teksasu, a radi u centru za odvikavanje. Za nju je to velika promjena budući da je bila beskućnica ovisna o kristalnom metu i da se obitelj bojala da neće još dugo živjeti.

U rujnu 2012. godine obitelj je povukla potez očajnika, smatrali su to svojim posljednjim pokušajem da spase kćer. Zamolili su dr. Phila za pomoć i dogovorili intervenciju, naravno, pred kamerama.

Međutim, nije sve prošlo glatko. Ovisnica se jako opirala bilo kakvoj pomoći. Dr. Phil, njezin brat Brandon i majka Debbie krenuli su je tražiti po ulicama njezinog rodnog grada. Znali su da je beskućnica. Kad su je pronašli, nakon duge svađe ipak je pristala otputovati u Los Angeles s dr. Philom.

Ni tamo nije sve išlo po planu - Jael se prepala i pobjegla iz studija na Paramountovo parkiralište. Kad ju je sustigao, dr. Phil joj je rekao: ‘Ovo je prvi put u deset godina da sam izaša na ovo mjesto, a to je samo da bih razgovarao s tobom.’

Još dok je bila natjecateljica showa 2007. primila je vijest da joj se prijatelj overdozirao. Unatoč tome, odlučila je ostati u showu do kraja, a onda je i sama postala previše sklona drogama. Ovisnost o metamfetaminu ju je potpuno uništila, mentalno i fizički, zubi su joj posve propali, a cijelo tijelo bilo joj je prekriveno ranama.

New York, NY 01-12-2009
Jael Strauss (America's Next Top Model Cycle 8)
Oxygen launches AMERICA'S NEXT TOP MODEL OBSESSED at Gotham Hall.
Digital, Image: 29010551, License: Rights-managed, Restrictions: ONE TIME REPRODUCTION RIGHTS ONLY
NO WEBSITE USE WITHOUT AGREEMENT, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Newscom
/ Profimedia, Newscom
Jael 2009., prije liječenja

Facebook
Jael Strauss danas, nakon liječenja

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 16:37