OPASNA ZARAZA

ZBOG GRIPE U TRUDNOĆI ZAVRŠILA U KOMI, NIJE NI ZNALA DA JE RODILA Virus doveo u opasnost i bebu, donijela ju je na svijet dok je bila u komi

 GoFundMe

Australka koja se potkraj trudnoće zarazila gripom, nije ni svjesna da je rodila nakon što su je liječnici stavili u induciranu komu jer joj se stanje strašno pogoršalo pa je i beba bila ugrožena. Kako piše 9News, sad je budna i stabilno je premda se još uvijek nalazi u bolnici.

Liječnici su bili prisiljeni izazvati trudove kod 33-godišnje Sarah Hawthorn kad se nalazila u komi. Sarah se u kolovozu zarazila gripom, no simptomi su bili toliko jaki i ona se toliko loše osjećala da se i beba nalazila u opasnosti. Tako je Sarah rodila zdravog dječaka da toga nije bila ni svjesna.

‘Nakon tri mjeseca na odjelu intenzivne njege, Sarah je stabilno i njezino se zdravstveno stanje poboljšalo. Ovo je bilo turbulentno putovanje za našu obitelj. Oduševljeni smo velikodušnošću naše zajednice, podrškom i dobrim željama koje smo primili. Željeli bismo zahvaliti svima u bolnici za predanu brigu i njegu’, napisala je obitelj u objavi za medije.

Stručnjak za imunizaciju profesor Paul Van Buynder rekao je da je Hawthorn sretna što joj je sin preživio. Dodao je da se još mnogo toga treba napraviti kako bi se osigurali da sve trudnice dobiju cjepivo i kako bi se smanjili ovakvi rizici.

Brat njezinog muža pokrenuo je online kampanju kojom prikuplja novac za obitelj obzirom da je bolnica udaljena 270 kilometara od njihova doma. ‘Prikupljena sredstva utrošit ćemo za pokrivanje troškova putovanja, liječenja, smještaja i potrepština za bebu. Njezin dječak još nije imao priliku leći na majčina prsa ili čuti njezin zarazan smijeh’, napisao je brat na GoFundMe stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:03