NEIZMJERNA BOL

ŽIVOTNA TRAGEDIJA VODITELJA HRT-a Shrvani Branimir se od kćeri oprostio dirljivim videozapisom: 'Helena nije voljela suze, tugu'

Branimir Farkaš sa svojom obitelji prolazi kroz neizmjernu bol zbog gubitka kćeri. U utorak su joj rekli posljednje zbogom

Helena nikada nije voljela suze, tugu, crninu. Ona je uvijek bila nasmijana. Voljela je život, smijeh. Bila je radosna, puna optimizma. Helena ne bi voljela da sada, kada je više nema među nama, plačemo za njom.

A nije lako ne pustiti suzu za Helenom, djevojkom koja je zauvijek ostala u našim srcima, koja nas je učinila boljim i plemenitijim ljudima - kažu nam bliski prijatelji Branimira Farkaša (47) koji je u utorak rekao posljednje zbogom svojoj 20-godišnjoj kćeri.

“Nježna uspomena na tebe živjet će u nama do ponovnog susreta. Hvala ti što si oplemenila naše živote beskrajnom ljubavi i vedrinom”, napisali su Branimir, njegova supruga Vesna te Helenina braća Roko (14) i Fran (10) u osmrtnici, obavještavajući najbliže da ih je prošlog petka njihova sunčica zauvijek napustila.

Shrvani Branimir od kćeri se na društvenim mrežama oprostio i dirljivim videozapisom u kojem je sabrao najljepše trenutke po kojima će zauvijek pamtiti svoju Helenu, djevojku čija je priča dirnula mnoga srca.

Branimir i Vesna Farkaš oduvijek su se trudili da kćeri, koja se 1996. godine rodila s brojnim oštećenjima i srčanom manom, kao dijete s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju, omoguće normalan život. A Helena, koja je do četvrte godine operirana čak tri puta, to im je vraćala svojim osmjehom i životnim veseljem. Bilo je liječnika koji su smatrali da je Helenino liječenje bacanje vremena i novca, s gorčinom je jednom ispričao televizijski urednik koji je svojoj kćeri, unatoč neveselim prognozama, zajedno sa suprugom Vesnom i sinovima nastojao pružiti lijepo odrastanje koje uključuje školovanje, druženje s prijateljima, igru...

Helena Farkaš preminula je od posljedica moždanog udara u 21. godini. Premda će iza nje zauvijek ostati nenadoknadiva praznina, njezini roditelji i braća pokušavaju se utješiti prisjećajući se kako je Helenin posljednji dan na ovom svijetu bio dan iz njezinih snova, dan proveden u oazi obitelji Farkaš, u vikendici na rijeci Odri gdje oni provode većinu svog slobodnog vremena. Branimir je tamo za djecu napravio kućicu na drvetu i bazen, a upravo u dvorištu preuređene drvene kuće prije dva tjedna snimljene su i posljednje obiteljske fotografije s Helenom.

- Teško je krenuti dalje, nakon svega. Branimir i Vesna trude se pribrati radi Roka i Frana koji plaču jer nema više njihove sestre. A onda suze načas prestanu jer se prisjete Helene koja im je, kada je bila najradosnija, znala prići raširenih ruku i s osmijehom na licu kazati: ‘Volim vas, sretna sam’ - pričaju prijatelji televizijskog urednika koji će se na posao vratiti krajem srpnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 15:02