ADVENTSKI SAJMOVI

Doživite blagdansku atmosferu u čarobno okićenim gradovima Središnje Hrvatske

Posjetite advetske sajmove koji su se prilagodili epidemiološkoj situaciji, a bogate programe pratite na digitalnim platformama
Advent Zagreb - Park Zrinjevac
 Boris Kovačev/Cropix

Zagreb
Nema klizališta na Tomislavcu, nema kućica s kuhanim vinom i kobasama, ali to ne znači da na ulicama glavnoga grada nema božićne atmosfere. Prekrasno su okićeni centar grada i Gornji grad, na kojem je uređen I najpoznatiji vidikovac i mjesto za fotografiranje s pogledom na katedralu, onaj na platou Gradec. Ovogodišnja se adventska događanja odvijaju pod motom Osjetite svjetlost, u sklopu kojeg je TZ Grada Zagreba u suradnji s deset institucija na Gornjem gradu ukrasila njihove prozore u blagdanskom duhu, a pozvali su i sve Zagrepčane da učine isto.

image
Advent Zagreb - Park Zrinjevac
Boris Kovačev/Cropix/Cropix

Okićeni i osvijetljeni prozori dovest će ugođaj adventa u svaki dom. Također, na stanicama TZ-a grada Zagreba mogu se pogledati Zagrebačke jaslice, online izložba fotografija crkvenih božićnih jaslica nastalih od 2007. do 2020. godine, a tu je i interaktivna izložba proširene stvarnosti “Virtualni božićni prozori”.
Iako u manje nego prethodnih godina, i ove godine održavaju se koncerti klasične i svečane božićne glazbe, a poseban su program pripremili i muzeji koji se mogu razgledati uz pridržavanje epidemioloških mjera. Najmlađe će posebno razveseliti Polarni advent u divljem srcu grada, odnosno u zagrebačkom Zoološkom vrtu, koji je prekrasno uređen i može se razgledati sve dane u tjednu.

image
Advent Zagreb - Trg bana Josipa Jelačića
Boris Kovačev/Cropix


Karlovac
Ni u Karlovcu Advent ove godine nema blagdansko ruho kao proteklih godina, ali je svojim novim pristupom i konceptom zadržao duh Božića. Tome je pridonio tradicionalni ugođaj okićenoga grada, dobra glazba i paljenje adventskih svijeća u srcu Zvijezde.

image
Adventska ukrasna rasvjeta u Karlovcu
Robert Fajt/Cropix

Ostatak događanja preselio se na digitalnu platformu koja sadrži karakterističnu božićnu gastro ponudu naših restorana i ugostitelja, dostavu dobro nam poznatih blagdanskih delicija, zabavni i humanitarni program, ali i druga iznenađenja.
Nadohvat ruke, u sigurnosti i toplini doma, Advent u Karlovcu stigao je tako u tople domove svojih sugrađana.

image
Adventska ukrasna rasvjeta u Karlovcu
Robert Fajt/Cropix


Varaždin

image
Advent u Varaždinu - Stari Grad
Željko Hajdinjak/Cropix

Advent u Varaždin prilagođen je trenutačnoj situaciji i aktualnim epidemiološkim mjerama i preporukama. Zabavno glazbenog programa nema, ali povijesna gradska jezgra uređena je u blagdanskom duhu. Na Kapucinskom trgu organizirano je klizalište u skladu s epidemiološkim mjerama - ulaznicu je potrebno kupiti unaprijed i klizati istovremeno može samo 25 osoba.

image
promo de
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 01:43