LJUT NA IGRAČE

'UZBEKISTANCE BISMO LAKO POBIJEDILI DA SU SE IGRAČI DRŽALI DOGOVORA' Jeličić uvjeren

U Bursi smo dobili nove susjede. Hotelom Crowne Plaza razmjestili su se Egipćani i Englezi umjesto Urugvajaca i Uzbekistanaca koji su preselili u Antalyu. Tako je stoga da partneri iz skupina E i F sutrašnje zadnje kolo igraju u isto vrijeme.

Što nama najviše odgovara, kakav je plan za partiju s Novim Zelandom?

- Kalkulacija nema. Moramo pobijediti, a sa sedam bodova trebali bismo biti prvaci skupine i u osmini finala ovdje 3. srpnja dočekati drugoga iz grupe F, dakle Englesku, Čile ili Irak - kaže izbornik Dinko Jeličić.

Dobijemo li mi i Uzbekistan, o poziciji 1F odlučivat će gol-razlika, zato nam paše da u Antalyi ove subote bude neodlučeno ili da slavi Urugvaj. A da smo pak drugi, 2. srpnja igrali bismo s drugim iz skupine B u Istanbulu. Kao treći suočili bismo se s nekoliko opcija, suviše kompliciranih za pojašnjavanje.

- Ključno je odmoriti dio prvotimaca. Evidentan je manjak svježine.

Zbog kartona izostaju Datković (uskače Perić) i Aleksić (uskače Miloš). Za pretpostaviti je da će u vatru napadači Perica i Ivančić kako bi predahnuli Livaja i Rebić koji imaju javne opomene; za drugi krug neparni kartoni se brišu, a parni, naravno, odrađuju i ne smije se riskirati. Nameće se i Brlek. Možda Pjaca s desnog krila ode na ofenzivnog veznog. Možda istrči i Pajač, tu je i Miro Kovačić.

- Širina izbora može biti presudna u nastavku natjecanja, dobro je u kompliciranim uvjetima provjeriti što više kandidata. Uvjeren sam da se Zelanđani neće predati, te da će tih 90 minuta odrediti ne toliko nogometaška koliko energetska spremnost.

Što pokazuje turnir?

- Da dominira samo Španjolska, svi drugi smo podjednaki. Zbog toga nam i nije o glavu s kim ćemo se boriti za plasman među osam...

O sudaru s Uzbekistanom više se i ne govori, osim što vođa puta Ivan Bedi podvlači:

- Nema razloga ni za kakvo nezadovoljstvo, u dva prva nastupa bilježimo 1:0 i 1:1. Da mi je netko uoči starta s tako nezgodnim protivnicima ponudio četiri boda, potpisao bih i desnom i lijevom rukom!

Izbornik ipak konstatira:

- Nije me iznenadila suparnička, nego moja momčad. Igramo na mahove. Čemu tolika dekoncentracija i nepoštivanje dogovora? Da smo prikazali 80 posto onoga iz susreta s Urugvajem, pobijedili bismo glatko. Ovako se griješilo u seriji pa snaga trošila na ispravljanje tih pogrešaka...

Protiv dopinga provjeravani su Livaja i Miličević.

- Čekali smo dva sata, nemilice pili sokove - veli Livaja, junak preksinoćnjeg remija koji je izborio slobodnjak iz kojeg mu je frend Rebić nabacio za 1:1.

- Osjećam se dobro, moćno, volio bih se suprotstaviti i Novozelanđanima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:20