PAD S VISOKA

DETALJI OTKAZA O KOJEM PRIČA EUROPA Abramovič je Mourinhu sve rekao u lice, on je otišao sa šalicom

 Getty

Dan nakon otkaza uručenog Joseu Mourinhu na poziciji Chelseajevog menadžera engleski mediji puni su raznih analiza i detalja Portugalčevog 'pada' na Stamford Bridgeu.

"Jose Mourinho smijenjen je nakon što je ručao božićnu puricu sa Chelseajevim trenerskim osobljem“, piše Daily Mail.

Odluka o otkazu Portugalcu donesena je nepunih deset minuta nakon početka sastanka Upravnog odbora kluba na čelu s vlasnikom Romanom Abramovičem.

Nekoliko minuta nakon sastanka Mourinho je razgovarao osobno s Abramovičem i dvojicom klupskih direktora, a ubrzo nakon toga Portugalac je pokupio svoje stvari, između ostaloga i plavu šalicu s napisom "The Special One“ (Posebni). Njegov privremeni nasljednik u klubu bit će Guus Hiddink, složni su engleski mediji, a to je vijest koja će, očekuje se uskoro dobiti i službenu potvrdu u Chelseaju. Subotnju utakmicu protiv Sunderlanda na Stamford Bridgeu trebao bi voditi Steve Holland.

U međuvremenu se oglasio i sportski direktor Chelseaja Michael Emenalo koji jeotvoreno rekao kako su igrači 'bojkotirali' Mourinha.

"Iako postoje snažni osjećaji prema čovjeku koji je učinio puno toga za klub, činjenica je da je Chelsea bio u problemima. Rezultati nisu bili dobri. Očito je došlo do neslaganja između trenera i igrača i osjetili smo da je vrijeme da djelujem. Vlasnik je bio prisiljen da donese jako tešku odluku na dobrobit kluba. Chelsea, jedan od najvećih klubova na svijetu, nalazi se samo bod iznad zone ispadanja u Premierligi. Svaki navijač koji voli klub ili osjeća bilo kakvu vrsti privrženosti razumije da se nešto moralo napraviti“, rekao je Emenalo.

U međuvremenu je počast menadžeru koji je smijenjen samo sedam mjeseci nakon osvajanja premierligaškog naslova odao kapetan kluba John Terry.

"Riječ hvala ne čini se dovoljna. Ovo je tužan, tužan dan“, oglasio se Terry putem Instagrama.

Mourinho je ostavio klub na 16. mjestu premierligaške ljestvice, izgubivši čak devet utakmica u 16 dosadašnjih kola i upisavši tek četiri pobjede. Uz Hiddinka, koji bi trebao voditi momčad do kraja sezone, kao druge potencijalne opcije za obnašanje uloge Chelseajevog menadžera spominju se Pep Guardiola, Juande Ramos i Brendan Rodgers.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:43