LUDA NOĆ NA KANTRIDI

KEK I IVKOVIĆ NAKON DERBIJA 'Ovo je bio spektakl, bilo je bolje nego u prijenosu Premiershipa!'

Čestitam, Rijeci na pobjedi. Mi smo izgubili smo, ali smo dobili momčad, rekao je Ivković
 Davor Zunic / CROPIX

Anas Sharbini povukao je Rijeku do novog trijumfa u odličnoj utakmici sa otvorenom, vrlo dobrom Lokomotivom. Sjajni golovi, teški kiksevi, vrhunski potezi, tri preokreta... Nogomet koji se jučer gledao na Kantridi bio je reklamni za HNL i Ligu 10!.

Kako Lokomotiva koja ovako igra može imati četiri poraza u nizu?!

- Oscilacije nam se događaju jer imamo mladu momčad no nećemo odustati od svoje filozofije dolaska do rezultata kroz napadački nogomet - pričao je Tomislav Ivković.

- Žao mi je što sam izgubio, ali mi je drago što sam zajedno sa svima vama bio dio ovog spektakla. Kao igrač sam uvijek volio doći na Kantridu, jednako je sada kada sam trener. Ova je utakmica jedna od ilustracija zašto je tome tako. Jer ovo je bio nogometni spektakl. U kojem smo većim dijelom bili za nijansu bolji od Rijeke. No i poraz u takvoj utakmici je nogomet. Čestitam, Rijeci na pobjedi. Mi smo izgubili smo, ali smo dobili momčad. Lokomotiva ima igru što je bitnije od trenutnih rezultata jer kad imaš igru rezultati će sigurno doći.

Matjaž Kek nije vidio 90 minuta u kojima su gosti bili bolji.

- Mi smo zasluženo dobili. Kad se sučele dvije ekipe koje žele igrati onda se dogodi ovako sjajni nogomet - govorio je šef Rijekine struke.

- Dobro smo se oporavili od onog šoka "u dvije minute od 1:0 do 1:2". Lokomotivin gol za 1:1 ne bi odbranilo deset golmana. Svaka čast Tomečaku koji se nakon tri mjeseca vratio u jednoj ovako zahtjevnoj utakmici. A cijela momčad je pokazala kakav karakter ima. Kod 3:2 su išli po četvrti gol jer ih to vuče u ovako fenomenalnom ambijentu.

Je li ovo bila jedna od onih utakmica koju bi, da su je gledali u TV-prijenosu iz, primjerice, Engleske, većina hrvatskih navijača proglasila nedostižno dobrim nogometom?

- Ne. Jer na engleskom stadionu, nekom ušminkanom, izgledalo bi više umjetno, a manje spektakularno nego na ovoj predivnoj Kantridi, sa ovim jedinstvenim stijenama i jednako takvim navijanjem. I vodeći utakmicu sam uživao. Bilo je bolje nego u prijenosu Premiershipa!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:31