ARGENTINAC POTPISAO

FOTO: 'DOKAZAT ĆU DA SAM S RAZLOGOM DOVEDEN U DINAMO' Migliore na predstavljanju u Maksimiru

 Damir Krajac / CROPIX

Modri je klub u utorak, 29. svibnja, dobio novo pojačanje! Argentinski vratar Pablo Migliore potpisao je trogodišnji ugovor s Dinamom, a na dresu će nositi broj 22.

El Loco (luđak)! Na ovaj se nadimak odaziva novi Dinamov vratar.

- Nakon ispucavanja lopte uvijek napravim smiješnu facu, pa su me tako prozvali. Zašto se kreveljim? Ionako nisam lijep – pričao je Argentinac, uz maksimirski travnjak, pozirajući fotoreporterima. U ruci je držao vratarski dres s brojem 22.

- U Argentini taj broj označava luđaka.

S Dinamom je potpisao ugovor na tri godine.

- Već dugo se u mojoj karijeri spominje Dinamo. Napokon sam ovdje i zadovoljan sam. Informacije o Dinamu i Zagrebu dobio sam iz prve ruke. Luis Ibanez i ja igrali smo zajedno u Boci.

No, u Maksimir je stigao kao kapetan San Lorenza, kluba za kojega navija i papa Franjo.

- Taj je klub po mnogočemu poseban i vrlo je popularan. Ne samo zbog pape. Bio sam kapetan San Lorenza, jer imam lidersku crtu. Volim pomagati suigračima.

Zbog pomaganja prijatelju (posudio mu je automobil), koji se sumnjiči za sudjelovanje u ubojstvu, Migliore je proveo i 36 dana u pritvoru prije dolaska u Zagreb.

- Glede sudskog procesa nema ništa. To je za mene završena priča. O tome više i ne razmišljam.

Prije Miglioreovih vratarskih intervencija navijači Dinama na internetu su mogli vidjeti spot u kojemu se Argentinac tušira s nekoliko djevojaka. Na leđima mu dominira tetovaža argentinskog napadača Martina Palerma.

- Mišljenje o spotu prepuštam vama i prihvaćam svaku kritiku. A Martin je moj najbolji prijatelj.

A prijelazni rok još nije počeo, a Dinamov je menadžement odradio značajan posao angažmanom trojice igrača koje u Maksimiru smatraju iznimnim pojačanjima. S Dinamom su potpisali ugovore alžirski napadač El Soudani i argentinski vratar Pablo Migliore, a na jednogodišnju posudbu iz Bayera stigao je čileanski reprezentativac Fernandes.

- Još u zimskom prijelaznom roku započeli smo sa stvaranjem momčadi za narednu europsku sezonu. Pored bogatih klubova, poglavito s istoka Europe, nije lako dovesti u Hrvatsku igrača koji je plaćen sedam milijuna eura (Fernandes). Naravno, nitko nam ništa ne jamči. Uvijek postoji opasnost loše prilagodbe, nepoznavanja jezike i kulture, ali mislim da smo dovođenjem ovih igrača postigli maksimum. To naravno ne znači da je prijelazni rok za Dinamo završen. Tržište diktira uvjete. Eventualni dolasci uvjetovani su odlascima – ističe sportski direktor Dinama, Zoran Mamić.

Trenutačno je na odlasku iz Maksimira jedino Ivan Krstanović.

- On ima ponudu engleskog drugoligaša Sheffield Wednesdaya i ukoliko ishodi radnu dozvolu prijeći će na Otok.

Kakva je situacija sa Sammirom? Njegova želja za odlaskom je permanetna.

- Naša je želja da prije pripremnog ciklusa s njim produžimo ugovor. On bi dakako volio otići. Ovdje je skoro sedam godina i njegova ambicija za odlaskom ljudski je razumljiva. Međutim, za Sammira nemamo službenih ponuda. Kao niti za ostale igrače. Stoga, izuzev Krstanovića, ne možemo govoriti niti o odlascima. Za sada ih nema, a nadam se da ih neće niti biti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:50