SLUŽIT ĆE MANJE LEDA

Ryanair ima novi plan za smanjenje troškova: Stjuardese, pazite na težinu! Možda izađete u našem kalendaru!

Kao motivaciju im nude mogućnost da se pojave u godišnjem kalendaru Ryanaira
 Ryanair

Uz rasteće cijene goriva, zrakoplovni prijevoznici trude se pronaći nove načine za smanjenje troškova goriva. Niskotarifni prijevoznik Ryanair, poznat po svojim često kontroverznim idejama za smanjenje troškova, zamolio je svoje osoblje da pripaze na svoju kilažu, piše Daily Mail .

Prema izjavi glasnogovornika Ryanaira, Stephena McNamare, tvrtka potiče svoje djelatnike da paze na težinu, a kao motivaciju im nude mogućnost da se pojave u godišnjem kalendaru Ryanaira.

Ryanair

Tvrtka je također najavila da će smanjiti veličinu svog magazina koji se nudi u kabini, sa A4 formata na A5, da će na letovima služiti manje leda u piću i da će smanjiti težinu sjedala i kolica za posluživanje.

Magazin će se ubuduće koristiti i kao meni. Tvrtka procjenjuje da će uštedjeti barem 400.000 funti u tiskarskim troškovima, i još mnogo tisuća funti na ukupnom smanjenju težine.

- Razmišljali smo i o tome da uklonimo naslone za ruke, ali smo ipak odustali od toga, rekao je McNamara.

Tvrtka je u prošlosti imala mnoge kontroverzne ideje kako uštedjeti novac, od kojih su mnoge bile odbijene jer su bile protivne zakonima o zračnom prometu, no svaki put Ryanair dobio je ono što je htio - prostor u medijima.

Tako je 2010 tvrtka najavila da će u avion uvesti - stajaća mjesta! No, na kraju je ideja odbačena zbog protivljenja regularorne agencije koja je odbila izdati dozvolu za probne letove.

Kasnije iste godine, tvrtka je imala ideju da umjesto dva pilota avion vozi samo jedan pilot, a u slučaju da mu se nešto desi, u avionu bi jedna od stjuardesa bila obučena za sletanja . Ovaj plan je isto odbačen jer se kosi sa međunarodnim propisima.

Ryanair je također uveo naplatu korištenja WC-a u avionima , što im je omogućilo da imaju manje WC-a i prostor iskoriste za dodatna sjedala, te potiče putnike da odu na WC prije leta, što dodatno smanjuje ukupnu kilažu na letu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 16:09