OTPOR REŽIMU

VIDEO Bijesni Iranci se popeli na Ahmadinedžadov automobil: 'Gladni smo!'

Dok su jednog udaljavali uspaničeni zaštitari, priliku je iskoristila mlada žena koja se popela na haubu
 YouTube

Dramatična amaterska snimka građana koji napadaju auto iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada osvanula je nedavno na internetu. "Gladan sam, gladan sam!“ – počeo je vikati jedan starac, primajući se za prednji dio auta, prenosi The Telegraph .

Dok su njega udaljavali uspaničeni zaštitari, priliku je iskoristila mlada žena koja se popela na haubu i počela žustro razgovarati s predsjednikom, koji je čitavo vrijeme ostao stajati u autu, pokazujući se kroz krovni prozor. Na koncu joj je odmahnuo da siđe s auta, što je i učinila.

Ovaj primjer građanskog neposluha jedan je od vrlo rijetkih dokaza sve većeg nezadovoljstva iranskog naroda koji se suočava s rastućim siromaštvom i gladi. Odigrao se prošlog tjedna dok je Ahmadinedžad bio na rutinskom obilasku grada Bandar Abbas na jugu Irana.

Ahmadinedžad je bilo kakav otpor svom režimu nemilosrdno skršio svojom kontroverznom pobjedom na izborima 2009., a trenutni mandat na predsjedničkom mjestu mu je posljednji. Otada je na vidjelo izašlo vrlo malo fotografskih dokaza neslaganja s režimom, komentira The Telegraph .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:48