Mirko Filipović: U srpnju revanš protiv Overeema

Objavljeno: 15.04.2009

ZAGREB - Iako njegovo izbivanje iz ringa zbog oporavka od operacije desnog koljena traje već više od tri mjeseca, a još najmanje 30-ak dana neće biti spreman za nastup, Mirko Filipović nikad nije imao više opcija za nastavak karijere.

Čak pet svjetskih organizacija (dvije japanske i tri američke) rado bi hrvatskog gladijatora vidjele u slobodnoj borbi pod svojim okriljem. Cro Cop zasad ponajviše simpatizira japanski Dream, no s obzirom na to da u povratničkim mjesecima želi što više borbi, otvoren je za sve opcije.

više iz
rubrike
BORILAČKI SPORTOVI
Zasad je, međutim, siguran samo Filipovićev nastup 20. srpnja na zajedničkoj priredbi Dreama i američkog Afflictiona na japanskom tlu. Mirko će se boriti protiv  Alistaira Overeema jer njihov je dvoboj u rujnu 2008. godine ostao nedorečen. Nizozemac je dominirao borbom, koja je na kraju prekinuta i poništena zbog njegovih udaraca u suparnikove genitalije.

Među ostalima, 20. srpnja nastupit će i ponajbolji svjetski ultimate fighter Fjodor Jemjeljanjenko, kojeg čeka Amerikanac Jeff Monzon, a zanimljiv će biti i dvoboj Josha Barnetta i Andreja Arlovskog.

- Raduje me nastup 20. srpnja, ali ja želim u ring što je prije moguće. Daleko je srpanj, volio bih nastupiti već krajem svibnja ili najkasnije početkom lipnja. U sljedećih nekoliko dana znat ću više o svom rasporedu do kraja 2009. godine. Planiram barem četiri nastupa od svibnja do prosinca - objašnjava Mirko Filipović i dodaje da tijekom 2010. namjerava izazvati petoricu suparnika.

Filipović je nedavno u društvu trenera Marijana Žižanovića i Kristijana Peše te sparing-partnera Igora Pokrajca i Igora Kolakušića započeo boksačke treninge, no punim intenzitetom, što uključuje i high-kickove, moći će raditi tek za nekoliko tjedana.

Slobodan Mufić

Broj preporuka: 0

ARHIVA ČLANAKA

Doktori u bijelim kutama noćna su mora svakog djeteta, a cijepljenje je najmračniji scenarij koji neminovno završava u suzama. No, doktor iz sljedećeg videa nešto je sasvim suprotno. Pogledajte!

SA ŽITOM U PLODINAMA

Dobitnici nagradne igre sa Žitom u Plodinama do vrijednih nagrada

Dana 15. listopada 2012.godine izvučeni su dobitnici u nagradnoj Igri Sa Žitom u Plodinama do vrijednih nagrada.

LJUBAVOLOGIJA U PRAKSI

Kako živjeti u ljubavi?

Što ljubav doista jest? Kako je možemo svakodnevno živjeti? Kako odbaciti romantično, idealizirano shvaćanje ljubavi i prigrliti ono što ljubav istinski jest? Kako dopustiti ljubavi da nas osvoji?