TKO JE UKRAO PJESMU?

'U IME OBITELJI' UKLONILI SPORNI VIDEO, SADA TRAŽE ISPRIKU BENDA 'THE XX' 'Nismo ukrali vašu pjesmu'

 cc

Inicijativa 'U ime obitelji' uklonila je svoj sporni video, a onda su bendu 'The xx' poslali pismo zahtjevajući ispriku.

Ispriku traže jer je 'The xx' regirao na krađu onako kako se to radi u civiliziranim društvima: ogradili su se pismeno od bilo kakve veze s organizacijom 'U ime obitelji'. Na Facebooku su objavili da je njihovu pjesmu Inicijativa koristila bez dopuštenja, te naglasili kako oni podupiru jednaka prava svih ljudi, bez obzira na seksualnost.

'U ime obitelji' su, nakon uklanjanja videa, poslali zahtjev za isprikom. Sada tvrde kako nisu koristili muziku banda 'The xx' - što se, naravno, više ne može provjeriti.

Pismo organizacije 'U ime obitelji' prenosimo u cijelosti:

'Dana 27. studenog na svojoj Facebook stranici objavili ste kako je vaša glazba bila korištena bez dopuštenja u promotivnoj reklami hrvatske organizacije 'U ime obitelji'.

Građani te inicijative koji su potaknuli prvi referendum u Hrvatskoj nisu koristili pjesme vašeg benda ni u jednoj reklami. Sve naše reklame nalaze se na našem YouTube kanalu.

Obzirom da je vaša izjava na Facebooku dospjela u medije samo nekoliko dana prije referenduma, ne samo da je lažno optužila Inicijativu, nego i obmanila hrvatske glasače u donošenju ispravne odluke.

Javnost ima pravo biti informirana o istini, stoga vas molimo da povučete vaše izjave.

Nadamo se brzoj reakciji ili ćemo pretpostaviti da ste namjerno nanjeli štetu našem ugledu. Tražimo da izjave u potpunosti povučete i da se javno ispričate.

Također, molimo sve medije koji su prenijeli ponižavajuću izjavu benda The xx od Reutersa da objave ispravak.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:00