SPREMNI ZA MODRE

Vukojević: Ovo je za nas utakmica sezone, na stadionu će biti 70.000 navijača!

Za razliku od silnih “zvijezda” koje zaborave materinji jezik čim im carinik lupi pečat na Bregani, Ognjen Vukojević ostao je isti onaj kakav je bio kada je prije pet godina mahnuo Maksimiru... Uvijek dostupan, uvijek raspoložen i kada je glavni igrač Kijeva, ali i kada ga se Igor Štimac olako odrekne i stavi protiv Belgije golobradog Radoševića.

Iako Kijevljani pamte i neke bolje dane, Oleg Blohin je u petak debitirao pobjedom. Na Olimpijskom stadionu pala je Zorja...

- Dobili smo utakmicu i odmah je krenula pozitiva. Nadam se da je to zamah - javio se Vukojević kojeg smo uhvatili pred odlazak u karantenu. Novi trener - nova pravila!

- Trebalo nam je to da nas malo digne pred utakmicu sezone - tvrdi i objašnjava:

Pun Olimpijski stadion

- U prvenstvu moramo čekati kiks Šahtjora, ali u Ligi prvaka još uvijek ovisimo o sebi. S tri boda protiv Dinama uključujemo se u borbu za prva dva mjesta, a i blizu smo ostanku u Europi i nakon Božića.

Promjenom trenera otvorilo se i njemu. Semin ga je nešto štedio u posljednje vrijeme, no ta su vremena završila. Vukojević će sasvim sigurno istrčati protiv Zagrepčana koji imaju veliki renome na istoku Europe

- Ovdje se Dinamo poštuje više nego što mislite. Što zbog Leke, Nike i mene, a što zbog dominacije u HNL-u. Uostalom, Olimpijski stadion će biti pun u srijedu. A 60.000, 70.000 ljudi ne dolaze gledati baš svakoga - tvrdi on.

Surkis bogato plaća

Nema sumnje u Kijevu će sve prštati od emocija. Unatoč tome što je postao neželjeno dijete, Niko Kranjčar nije izgubio ni gram simpatije prema “modrima”. Upravo suprotno... A i Vukojević ne zaboravlja odakle se lansirao prema zvijezdama.

- Dinamo mi je puno dao. To će uvijek biti moj klub i naravno da su osjećaji čudni - jasan je Vukojević. Zanimalo nas je hoće li slaviti eventualni gol u stilu Lovrena na Gerlandu ili će ipak “povući ručnu”.

- Ako budem u šansi, neću se štedjeti, ali proslave sigurno neće biti. Kao što ne bih slavio da sutra igram protiv Kijevljana koji su mi mnogo dali u životu. Dani u Maksimiru su nešto posebno, ali svi smo profesionalci.

Cifre za pobjedu u LP Surkis je odavno obznanio. Protiv Dinama nema ništa posebno na tu temu.

- To je dogovoreno, ali tu se ne štedi. Predsjednik Surkis je veliki zaljubljenik u nogomet - zaključio je Ogi.

I lak na novčaniku, dodali smo mi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 13:46