PSIHOPROFIL BOMBAŠA

POZNATI PSIHIJATAR ANALIZIRA ZA JUTARNJI Vojislav Blažević je poremećena osoba koja želi da Hrvatska priča o njemu!

Prema informacijama koje je dobio iz medija, dr. Mijo Milas, splitski neuropsihijatar i stalni sudski vještak za psihijatriju, ustvrdio je za Jutarnji kako je u slučaju bombaša riječ o pametnoj, inteligentnoj osobi na granici poremećaja osobnosti.

VIDEO Policija uhitila osumnjičenog za obje eksplozije! To je Vojislav Blažević (53), ozlijeđen u eksploziji na Stenjevcu!

- To je osoba sklona avanturizmu, ekstremnim sportovima i rizičnim situacijama. Takve osobe prati velika hrabrost, ali i nekritičnost prema svojim postupcima, a to se već može svrstati u poremećaje osobnosti. Koji su mu motivi bili, ne znam, ali prema svemu sudeći, to je bila potraga za adrenalinom.

PONOĆNI BOMBAŠ Policija kod Vojislava B. pronašla fitilje. Hoće li ga danas uhititi?

U centru pozornosti

Primjerice, prosječna osoba nikada neće tragati za tolikom količinom adrenalina kakva se otpušta u, primjerice, paraglajdingu ili drugim ekstremnim sportovima. A s vremenom je ta njegova potreba za adrenalinom povećana i nije mogla biti zadovoljena samo letenjem. On želi napetost, želi da cijela Hrvatska priča o njemu, da je u novinama, da se policija bavi njime. Želi biti u centru pozornosti, a to je sada i dobio - kaže dr. Milas.

Kada smo mu rekli da je Vojislav Blažević samo dva sata prije eksplozije normalno ćaskao sa svojim prijateljima te da ništa nije upućivalo na to da bi upravo on mogao biti bombaš koji je dva dana prije oštetio prugu u Podsusedu, dr. Milas rekao je da to, zapravo, zaokružuje cijelu priču.

OTKRIVAMO Vlada nakon 72 sata terora u Zagrebu mijenja Zakon o tajnim službama!

- Kad bih ja kao čovjek pripremao takvo djelo, mislim da bih danima prije bio nervozan, svjestan svih posljedica koje se mogu dogoditi. Možda i nije htio ljudske žrtve, ali morao je biti svjestan da i do njih može doći. No, ovdje sje riječ o osobnosti koja nema tih emocija i tu razinu empatije - objašnjava.

MILANOVIĆ 'Godina je počela žestoko, ali uvjeren sam da će Zagreb ostati siguran grad' BANDIĆ 'Ovo nije terorizam nego čin nekog patologa!'

Odbijaju hranu

Kaže kako je za takve osobe karakteristično da naknadno ne žele surađivati s policijom te, kao što je napravio i Blažević, odbijaju hranu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:16