PRIPREME U TURSKOJ

Krstičevićev raspored: Hajduk prvo s Dynamom iz Dresdena, RB Salzburg glavni ispit Bijelih

 Paun Paunovic / CROPIX

Hajdukovci su do 7. siječnja na odmoru, a 18. siječnja odlaze na pripreme u Tursku gdje će odigrati šest test-utakmica. Pregledom rasporeda dvoboja jasno je da je Krstičević složio program u sustavu 'od slabijih prema jačima’, jer na startu ih čeka njemački drugoligaš Dynamo Dresden, a na kraju dolazi najjača provjera kontra austrijskog prvaka Red Bull Salzburga.

Prethodnih sezona u Turskoj su Bijeli najčešće formu brusili kontra klubova s istoka Europe, Ukrajincima i Rusima, ali ovoga puta su uzeli Austrijance i Nijemce kao mjerilo vrijednosti. Krstičević želi vidjeti kako se njegova momčad nosi s momčadima koje dolaze iz liga što slove kao 'fizički nadomoćne’, a zna se da je Krstičevićev temeljni postulat tjelesno spremna momčadi koja u tom segmentu treba nadvisiti suparnike.

Hajduk će od šest utakmica čak tri igrati protiv klubova iz Austrijske lige. Dva susreta kontra prvoligaša ( Salzburg, Wolfberger), te dvoboj s drugoligašem Hornom. Bijele će uz tri Austrijanca testirati dva Nijemca (drugoligaš Dresden i četvrtoligaš Wolfsburg II), te bjeloruski predstavnika za kvalifikacije Europa lige sljedeće sezone, Dinamo iz Minska. Jasno je da su Bijeli, barem po imenima klubova, izabrali lakše protivnike nego proteklih godina, ali Krstičević je ionako naumio da dvije utakmice povjeri igračima iz pričuve, dok bi četiri jača susreta igrala najbolja momčad koja će prvenstveno proljeće otvoriti s dva jaka dvoboja kontra Belupa u Koprivnici i Dinama na Poljudu.

Hajduk čarterom za Antalyju polazi 18. siječnja u istom zrakoplovu s Osijekom, Splitom i Rijekom, koji također ostaju u Turskoj do 1. veljače kada je planiran zajednički povratak sve četiri hrvatske momčadi. Bijeli će biti smješteni u hotelu Papillon Zeugma u ljetovalištu Belek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:04