SURADNJA S BELGIJSKIM DIZAJNEROM

H&M ima novu kolekciju: Na velikom tulumu za lansiranje pojavile se brojne poznate osobe

ZAGREB - Švedski brend H&M napravio je još jednu dizajnersku kolaboraciju. Ovaj put u H&M-ove dućane diljem svijeta stiže Maison Martin Margiel. Belgijski dizajner koji je svijet osvojio svojom dekonstrukcijom kroja, prevelikim vestama, kaputima i najboljim materijalima na police stiže 15. studenoga, a u Hrvatskoj će se prodavati u flagship storeu na Cvjetnom trgu.

Za stotinu komada odjeće, nakita i modnih dodataka koje Margiela nudi u red će ovaj put trebati stati već u devet ujutro jer kolekcija vrišti “haute couture” svakim svojim komadom. Uz to, svaki je komad odjeće preslika retrokomada koji se pojavio na modnoj pisti. Sakoi iz 1989. koji i danas izgledaju sjajno, kaputi iz 1994., suknje koje su se pojavile potkraj 1990-ih...

Nakon što su ponudili ultraglamurozni Versace i šminkerski assessoar Anne dello Russo, Margiela je na sasvim drugoj strani ljestvice. Svojim minimalizmom i finim komadima vjerojatno će se svidjeti svima onima koji vole urbane modele u kojima se osjećaju udobno.

Dizajneri za svakoga

Kako je izabran baš taj brend? Na to je pitanje ekskluzivno za Jutarnji list odgovorila Margareta van den Bosch, kreativna direktorica H&M-a i jedna od najutjecajnijih osoba u modnom svijetu današnjice.

- Uvijek biramo ono za što mislimo da postoji interes i nastojimo se ne ponavljati. Isto tako, mislim da ćemo malo stati sa suradnjama s dizajnerima jer smo ih ove godine imali malo prečesto. Vjerojatno ćemo novu kolaboraciju imati tek najesen iduće godine - rekla je ona. Dodala je da je jednako bitno zainteresirati kupce za Versace, koji je jako razvikan, kao i za apstraktni japanski brand Comme des Garcons zato što se tako razvija modna svijest.

Cijene odjeće bit će više od uobičajenih u H&M-u, ali deset puta niže nego što bi se inače platilo za takav dizajnerski komad.

Sako Margiele inače košta oko 20 tisuća kuna, a moći će se kupiti za 699, salonke s punom petom od plesksiglasa bit će 1499 kuna, suknja s naborima 599 kuna, remeni 79,90 kuna, hlače 699 kuna.

Tulum u New Yorku

H&M je prilikom lansiranja nove dizajnerske kolekcije napravio veliki tulum u New Yorku na koji su pozvane neke od najvećih zvijezda današnjice poput Sare Jessice Parker, Julianne Moore i Kanye Westa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:47