OBLJETNICA SMRTI ŠUŠKA

FOTO: VASU DOGURALI U KOLICIMA Karamarko opalio po Vladi: 'Pucaju po šavovima'

 Ivan Klindić / Cropix

ZAGREB - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ocijenio je danas da sadašnja Vlada više ništa ne može učiniti kako bi izvukla zemlju iz teške situacije jer je za to potrebna stručna i homogena ekipa, a smatra da to ona nije, te je ponovio zahtjev za održavanjem prijevremenih parlamentarnih izbora.

"Shvatite da ove Vlade više nema. Samo im to treba netko reći i označiti da je kraj", rekao je Karamarko novinarima uoči obnoviteljskog sabora Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak", na kojem se, na 16. obljetnicu smrti ministra obrane Gojka Šuška, okupilo više od 500 izaslanika hrvatskih branitelja.

Na pitanje o problemu nezaposlenosti mladih, rekao je kako je za izvući zemlju iz ove teške situacije potrebna stručna i homogena ekipa, a smatra da aktualna vlast to nije i da ne može više ništa učiniti kako bi se riješili problemi.

"Oni pucaju po šavovima. Oni se svađaju, čak unutar jednog ministarstva. Gledajte kolike silne afere izbijaju. One su njihov autorski rad. Svi oni koji su se zaklinjali u borbu protiv korupcije, vidite na koji se način bore za radna mjesta. Oni naprosto više ne mogu. Ova Vlada je gotova. Shvatite da ove vlade više nema. Samo im to treba netko reći i označiti da je kraj", poručio je Karamarko.

FOTOGALERIJA: Izaslanstvo HDZ-a na Mirogoju

Upitan o prijevremenim izborima, predsjednik HDZ-a rekao je da su oni za njih jer shvaćaju da sadašnja agonija ne može dugo trajati. Sindikati su već dali crveni karton ovoj Vladi, a mislim da joj je i javnost već dala crveni karton, rekao je Karamarko.

"Govorimo već neko vrijeme da (Vlada) ne ide u dobrom smjeru. Dok smo mi to govorili, dio medija naklonjen njima tvrdio je da ni mi nemamo programa. Mi imamo program i na jesen ćemo ga prezentirati", kazao je Karamarko i podsjetio da je nedavno na gospodarskom forumu HDZ već govorio o konkretnim projektima. Naglasio je da će HDZ stimulirati malo i srednje poduzetništvo i da će to biti temelj hrvatskog gospodarstva.

Upitan hoće li Kolinda Grabar Kitarović biti predsjednička kandidatkinja, odgovorio je da će se to znati nakon EU izbora.

"Imamo dva, tri vrlo ozbiljna kandidata. I Grabar Kitarović je naš član s vrlo uspješnom karijerom. Ponosni smo na nju i ona je apsolutno jedan od kandidata", rekao je Karamarko.

Izaslanstvo HDZ-a položilo je vijence i zapalilo svijeće na grobu Gojka Šuška na zagrebačkom Mirogoju. U izaslanstvu je bio i glavni tajnik stranke Milijan Vaso Brkić, kojeg su na groblje dogurali u invalidskim kolicima, u kojima je privremeno završio nakon nedavne uspješne operacije vratne kralježnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:02