ČUDO SE NIJE DOGODILO

Wenger bocnuo Bavarce: 'Ne vjerujem da Bayern može do naslova, Barcelona je bolja'

Iznimno je kritičan prema svojim nogometašima bio trener Bayerna Jupp Heynckes nakon utakmice u kojoj su Bavarci umalo doživjeli težak i neočekivani udarac…

Bayern je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka slavio u Londonu protiv Arsenala 3-1 i činilo se da ga u uzvratu čeka rutinski posao. No, ''topnici'' su već u trećoj minuti poveli, pa u 86. povećali na 2-0, tako da su domaći igrači i navijači završne sekunde proveli u panici. Na kraju je sve završilo dobro za Bayern, ali Heynckesu nije bilo do slavlja.

- Mislim da moramo biti kritični prema našoj igri iako smo se na kraju izvukli bez nokauta. Rano primljeni gol nas je malo izbacio iz ritma i koncepta koji smo si zacrtali. Ne bih rekao da smo bili iznenađeni, ali nismo se snašli, posebno u prvom poluvremenu. Nismo igrali mirno, kao što to obično činimo. U svakom slučaju, ova bi nam utakmica trebala biti lekcija: nisi prošao dalje dok utakmica traje - naglasio je iskusni stručnjak i zaključio:

- U srijedu ste se mogli uvjeriti da je Liga prvaka sasvim drugačija priča od Bundeslige.

Slično je nakon utakmice pričao i nizozemski krilni nogometaš Bavaraca Arjen Robben.

- Ovakve nam se stvari ne bi smjele događati, ali eto, dogodilo se. Razgovarali smo o tome u svlačionici. Arsenal nije ima ništa za izgubiti i dao je sve od sebe, a mi nismo bili dovoljno agresivni, posebno u prvom dijelu. Možda je na kraju ovo i pozitivna stvar, poziv na buđenje. Vidjeli smo što se može dogoditi. Uvijek moramo biti koncentrirani - poručio je Robben.

Menadžer Arsenala Arsene Wenger je nakon utakmice priznao da je istodobno i ponosan i žalostan, ali je rekao i nešto što se neće svidjeti Bayernovim navijačima.

- Nisam siguran da Bayern može do naslova u Ligi prvaka. Igrali smo dvaput protiv Barcelone prijašnjih godina i, vjerujte mi, to je najbolja momčad na svijetu - kazao je Francuz.

Osvrnuo se i na činjenicu da u četvrtfinalu najelitnijeg europskog klupskog natjecanja nema nijednog predstavnika Engleske.

- To je veliki poziv na buđenje. Ostatak Europe nas je uhvatio i moramo razmisliti što napraviti u Premierligi da bismo se poboljšali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:41