ŠTO JE POŠLO PO ZLU?

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu tvrdi: Hitna nije odgovorna za smrt male Mije Antunović

'Odgovornost može jedino snositi klinika u koju je Mija zaprimljena dok je još bila izvan životne opasnosti.'
Zagreb, 170412.Ustanova za hitnu medicinsku pomoc Zagreb, Heinzelova 88.Konferencija za medije ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba Slobodanka Keleuva povodom smrti male Mije.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Goršić / CROPIX

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu grada Zagreba Slobodanka Keleuva gostujući u HTV-ovoj emisiji Zagrebačka panorama odbacila je krivnju Hitne za smrtni slučaj jednoipolgodišnje Mije Antunović , javlja HRT .

- Ovom prilikom želim naglasiti da je dijete predano u kliničku bolnicu k specijalistu otorinolaringologu pri svijesti, plačljivo i stabilno. Što mislite tko je odgovoran? U ovom trenutku ne bih spekulirala, vjerujem da će institucije otkriti što je pošlo po zlu - rekla je Keleuva.

Troje ljudi iz Hitne u Heinzelovoj koje je dobilo opomenu pred otkaz stegovno je kažnjeno zbog proceduralnih propusta, a ne medicinskih, napomenula je Keleuva.

- Odgovornost jedino može snositi Klinika u koju je Mija zaprimljena dok je još bila izvan životne opasnosti, javlja HRT .

Podsjetimo, agonija obitelji Antunović počela je u prijepodnevnim satima petka i trajala je puna dva i pol sata, kad je iznenada, unatoč intenzivnoj, ali prekasno stigloj liječničkoj intervenciji u KBC Rebro Mijino srce prestalo kucati. Vidjevši da mu je dijete u hodniku kuće nešto progutalo, otac Ivan je Miju uhvatio za noge i počeo tresti.

Rezultati obdukcije izvršene na Sudskoj medicini pokazali su kako je 18-mjesečna Mia Antunović preminula zbog gušenja zrnom graha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 05:49