TEŠKA NESREĆA

HEROJ IZ KOPRIVNICE Na dječaka naletio auto, oživio ga muškarac: 'Dao sam mu umjetno disanje i pričekao Hitnu pomoć'

Varazdin, 290311.U mjestu Sracinec kraj Varazdina doslo je do prometne nesrece izmedju kamiona tegljaca bosanskih registracija i tri osobna automobila.Do nesrece je doslo u trenutku nepaznje u kojem je vozac tegljaca preticao automobil ispred sebe koji je skretao na lijevu stranu, te nakon toga tegljac je gurnuo osobni automobil u dva parkirana automobila na suprotnoj strani ceste.U nesreci je srecom jedna osoba lakse ozlijedjena. Na slici: ocevid je u tijeku.Foto: Andrej Svoger / Cropix
 Andrej Švoger / CROPIX

KOPRIVNICA - Teška prometna nesreća dogodila se oko 17 sati u blizini benzinske postaje kod ulaza u Štaglinec kraj Koprivnice pri čemu je teško ozlijeđeno dijete starosti oko 10 godina kada je u mrklom mraku pretrčavalo cestu i prilikom toga na njega naletio automobil marke Suzuki, javlja Koprivnica.net.

- Sjedio sam u kafiću na benzinskoj pumpi kada je, vrišteći kako se dogodila strašna nesreća, uletjelo nekoliko rukometaša iz Virovitice koji su stali uz cestu nakon što su vidjeli što se dogodilo. Potrčao sam van i uz cestu vidio dvojicu dječaka kako plaču i očajnički traže pomoć. Pokraj njih je ležalo beživotno tijelo nesretnog djeteta.

Vidio sam da ne diše i počeo dječaku pružati umjetno disanje i reanimaciju nakon čega je prodisao, ispljunuo nešto krvi te natrag pao u nesvijest te prestao disati. Ponovio sam reanimaciju nakon čega je dijete opet prodisalo, okrenuo ga na bok, stavio majicu pod glavu i čekao da stigne Hitna pomoć - ispričao nam je junak cijele priče, mještanin iz Glogovca koji se srećom našao na pravom mjestu i bez ustručavanja pomogao nesretnom dječaku.

Dječak je hitno prevezen u koprivničku bolnicu i za sada nije poznato u kakvom je stanju, piše Koprivnica.net.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:48