TVRDE AUSTRIJSKI MEDIJI

TUŽAN KRAJ DJEVOJKE KOJA JE IZ BEČA OTIŠLA U DŽIHAD 'Samra je htjela pobjeći i vratiti se kući, ali su je nasmrt pretukli...'

 Foto: Facebook

17-godišnja Samra Kešinović, koja je u travnju prošle godine zajedno s 15-godišnjom Sabinom Selimović pobjegla iz roditeljskog doma u Beču u Siriju i tamo se pridružila džihadistima, navodno je nasmrt pretučena kad je pokušala pobjeći iz Sirije i vratiti se kući, javlja austrijski portal OE24 .

Zasad vijest nije potvrđena niti od strane Ministarstva vanjskih poslova Austrije, niti od strane Interpola koji je za djevojčicama izdao 'žutu potjernicu'.

Samra i Sabina živjele su u Beču u koji su njihove obitelji kao izbjeglice stigle iz BiH tijekom rata. Obje su rođene u Beču i ondje živjele cijeli život.

O njihovom bijegu u Siriju njihovi su roditelji doznali s njihovih Facebook profila na kojima su djevojke objavile da su otišle u 'sveti rat'. Na nekim kasnije objavljenim fotografijama djevojke su okružene naoružanim osobama uz tekst 'Smrt je naš cilj'. Po dolasku u Siriju živjele su u gradu Raqqi gdje su se navodno udale za islamističke militante i s njima ostale u drugom stanju.

No, oko 6 mjeseci kasnije pojavila se vijest da su djevojke ponovno stupile u kontakt sa svojim obiteljima te da su razočarane životom u Siriji, žele se vratiti kući, dosta im je džihadista, svetog rata i Islamske države.

Svoju namjeru da se vrati kući, nesretna Samra, izgleda, nije uspjela provesti u djelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:32