POČINILA I RATNI ZLOČIN?

U Njemačkoj uhićena 'Draga Pilićarka', osumnjičena za dvostruko ubojstvo 1994.: Čeka se izručenje u Hrvatsku!

 AP

KARLOVAC - "Draga Pilićarka" (64), pravim imenom Dragica Vidnjević, uhićena je prije mjesec dana u njemačkom Frankfurtu te bi u sljedećih nekoliko tjedana trebala biti izručena provosuđu Republike Hrvatske zbog sumnje da je počinila dvostruko ubojstvo 1994. godine. Trenutno je u ekstradicijskom pritvoru gdje čeka rješavanje papirologije koje vodi Ministarstvo pravosuđa.

Njemački policajci su Dragicu Vidnjević uhitili na temelju međunarodne tjeralice koju je raspisao Županijski sud u Karlovcu. Terete ju da je ubila Evicu Šepac (40) i njezinog tri godine starijeg supruga¸Josipa.

Osumnjičena je nadimak dobila jer je prije Domovinskog rata na karlovačkoj tržnici prodavala piliće, a tijekom rata živjela je na okupiranom području u karlovačkoj okolici. U mjestu Knez Gorica koje su naseljavali Hrvati navodno je i počinila zločin.

Bila je poznata po prijetnjama i zastrašivanjima Hrvata koji su iz različitih razloga ostali na okupiranom području. Ubojstvo za koju je tereti Županijski sud dogodilo se baš u Knez Gorici.

Glasnogovornica Županijskog suda Alenka Laptalo potvrdila nam je da se ova kaznena djela, počinjena u vrijeme rata, ne tretiraju kao ratni zločin, već će se Vidnjevićki suditi za klasična ubojstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:16