MAMIĆ NIJE ODUŠEVLJEN

ARSENAL ĆE PLATITI DINAMU MILIJUN EURA ZA ROMEA JOZAKA Dinamo prodaje i direktora nogometne škole

Romeo Jozak već danas bi trebao obaviti razgovor s Wengerom i predsjednikom Keswickom u Londonu
 Drago Sopta/CROPIX

Do sada su iz Maksimira za milijunske iznose izvozili igrače, ali čini se kako će s Romeom Jozak krenuti i odljev mozgova. Naime, šef Dinamove škole i predsjednik stručne komisije HNS-a ušao je u najuži izbor za nasljednika Liama Bradyja na mjestu nogometne škole Arsenala.

Klub iz sjevernog Londona prošli je tjedan imao tri imena na listi Bradyjevih potencijalnih nasljednika. U međuvremenu je s popisa otpao legendarni Patrick Vieira koji se odlučio na karijeru u seniorskom nogometu.

Romeo Jozak već danas bi trebao obaviti razgovor s Wengerom i predsjednikom Keswickom u Londonu. Međutim, pitanje je hoće li Jozak uopće otići u Englesku. Naime, saznajemo kako Zdravko Mamić nije oduševljen mogućnošću da mu šef nogometne škole napravi transfer na Otok a u rukama ima i aduta; odštetnu klauzulu koja iznosi milijun eura.

Naime, kada je nedavno stigla ponuda Irskog nogometnog saveza koji je Jozaku nudio 350 tisuća eura po sezoni, Mamić je zadržao Jozaka ponudivši mu, između ostalog, i novi ugovor. Pronicljiv kakav već jest, Mamić je u njega stavio odštetnu klauzulu od milijun eura.

Saznajemo kako su u Arsenalu svjesni da će ih angažman Jozaka koštati više nego su uopće mogli naslutiti, ali činjenica da se nisu povukli iz pregovora dovoljno govori o razini njihove želje da ga dovedu na Emirates.

Jozak je dojmio potencijalnog poslodavca lanjskim predavanjem u Londonu na kojem je nazočilo oko dvije stotine direktora nogometnih škola iz klubova širom Europe. A u besprijekoran CV Jozak je, u međuvremenu, dodao i doktorat Kineziološkog fakulteta. Još jače od sveučilšnog 'papiraľ jaka su imena koja je Dinamo transferirao posljednjih godina, a koji su prošli Dinamovu školu koju je Jozak ustrojio. Očito je Wenger je shvatio da bolje i jeftinije uzeti čovjeka koji je to organizirao nego plaćati gotov proizvod za puste milijune...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:53