MISTERIJ POTKOLJENICE

Splitski patolog otkriva: Noga nađena na Žnjanu pripada bijelcu visokom 179 cm. Bio je zapušten, nokti su bili jako dugi

Zagreb, 030812.Policija vrsi ocevid nad tijelom muskarca u sezdesetim godinama, koji se utopio u popodnevnim satima plivajuci u malom jarunskom jezeru.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovačev / CROPIX / BORIS KOVACEV

SPLIT - Splitski patolog dr. Antonio Alujević potvrdio je danas za Hinu kako dio noge, odnosno lijeva potkoljenica, pronađena jučer u moru kod splitske plaže Žnjan , pripada muškarcu, bijelcu visokom oko 179 centimetara, te da se u moru nalazila šest dana.

U ovom slučaju se ne radi ni o kakvom bolničkom otpadu, a kako sam vidio osoba ima problema sa arteriosklerozom krvnih žila. Najvjerojatnije je riječ o starijoj osobi, no ne mora nužno biti jer su na nozi nastale promjene od arteroskleroze. Nokti na nozi su bili dugi, pa se najvjerojatnije radi o osobi koja se zapustila, kazao je patolog Alujević.

Po nalogu Državnog odvjetništva uzet je DNA uzorak s pronađene potkoljenice, kako bi se rasvijetlili detalji tog slučaja i pokušala pronaći osoba koja je ostala bez lijeve potkoljenice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:05